Dansken Henrik Fisker er mest kjent som mannen bak ladehybriden Fisker Karma i 2012, og før den førte han biler som Aston Martin DB9 og BMW Z8 i pennen.

Les DNs test av Fisker Karma: En overdose Karma

Fisker Karma var en artig bil, men ble ingen suksess, og mannen som ikke bare hadde tegnet bilen, men også sto bak navnet, trakk seg i 2014 ut av selskapet Fisker Automotive. Det skiftet deretter navn til Karma Automotive. Siden har man egentlig hørt lite fra den kanten.

Nå er Henrik Fisker i gang igjen med selskapet Fisker Inc. som nylig har vist bilder av sin første modell – elbilen Fisker Emotion.

Den er kanskje mest lik den kommende Tesla Model 3 utseendemessig, men den skal nok konkurrere med storebror Model S. Henrik Fisker lover i en tweet at bilen ikke bare skal ha «400+ miles» i rekkevidde, noe som betyr mer enn 640 kilometer, men også at den skal kunne hurtiglades på 9 minutter, er selvkjørende og tilkoblet.

Fisker Emotion.
Fisker Emotion. (Foto: Fisker Inc.)

En unik batteriteknologi med det som ifølge Fisker er den høyeste energitettheten i verden, skal gjøre dette mulig.

Prisen er satt til 129.900 dollar, eller i underkant av 1,1 millioner kroner. Det er omtrent som innstegsprisen i USA for Tesla Model S P100D med 315 miles rekkevidde.

Nå er det ikke uvanlig at det kommer elbiler som høres for gode ut til å være sanne. Fasiten kommer om noen år: produksjonen er planlagt å starte i 2019.(Vilkår)

Fra Aston Martin til Fisker Karma
Dansken Henrik Fisker er mannen bak lekre BMW Z8 og en rekke Aston Martin-modeller. Etter flere års ventetid er han endelig klar med sin egen bilmodell - Fisker Karma.
02:57
Publisert: