Null til 100 km/t går på 4,3 sekunder. Toppfarten er på 283 km/t.

Kom ikke å si at suver er treige og kjedelige biler.

Jaguar F-Pace kom som et friskt pust i en klasse dominert av dyre, tyske premiumsuver. Bilen plasserte seg størrelsesmessig mellom storselgere som BMW X3 og BMW X5, og bød på noe annet enn det tyskerne leverer i denne klassen.

Les DNs test av F-Pace: Elegant monster dnPlus
. Jaguar F-Pace SVR.
. Jaguar F-Pace SVR. (Foto: Jaguar)

Nå kommer den i en såkalt SVR-versjon som betyr voldsomme krefter og oppstrammede kjøreegenskaper. Bilen får en V8-motor på fem liter som yter 550 hestekrefter og leverer et dreiemoment på 680 newtonmeter.

– F-PACE SVR leverer kjøreegenskaper som matcher ytelsene. Alt fra styring til det skreddersydde demper-oppsettet er blitt spesialtilpasset denne super-suven og resultatet er et kjøretøy som lever opp til løftet både F-Pace og SVR-navnet gir, sier Mike Cross, sjefingeniør i Jaguar Land Rover.

Les også test av den mindre E-Pace: Jaguar-følelsen på plass dnPlus

Fjæringen er 30 prosent stivere foran, og ti prosent stivere bak. Krengingen er redusert med fem prosent. Bak er det en aktiv elektronisk differensial som skal gi bedre grep og dynamikk.

. Jaguar F-Pace SVR.
. Jaguar F-Pace SVR. (Foto: Jaguar)

Som sine mer normalmotoriserte brødre byr bilen på 650 liter bagasjeplass, og setene ser ut til å kunne holde både passasjerer foran og bak på plass.

Bilen kan bestilles fra sommeren av. For øvrig omtrent på samme tid som elbilen Jaguar I-Pace kommer til landet.(Vilkår)

Her er Jaguar I-Pace
DN har kjørt Jaguars første elektriske bil I-Pace, og bilen viser lovende takter.
01:21
Publisert:
Fire kule ting med Jaguars suv
Jaguars første suv, F-Pace, har en rekke positive egenskaper. Her er fire av dem.
01:36
Publisert: