Onsdag åpnet dørene på bilutstillingen i Los Angeles, og av de mer interessante nyhetene for norske bilkjøpere viser Mercedes tredje generasjon av sin elegante CLS.

Modellen debuterte i 2003, og sørget for at konkurrentene også fikk ut fingeren og lanserte blant annet Audi A7 og BMW 6-serie Gran Coupé. Oppskriften er storbil med elegant design i de øvre prisklasser.

– Et betydelig antall norske kunder har forelsket seg i coupé-variantene til Mercedes-Benz, men enkelte har savnet de praktiske aspektene ved en sedan. Nye CLS Coupé er et perfekt kompromiss og representerer på mange måter den ultimate balansen mellom elegant design og praktiske egenskaper, sier Kjetil Myhre, direktør Mercedes-Benz personbil i en pressemelding.

Enkelte elementer kan kjennes igjen fra AMG GT.
Enkelte elementer kan kjennes igjen fra AMG GT. (Foto: Daimler AG)

Dagens modell kom i 2011, og mye har skjedd siden da. Blant annet har Mercedes kommet med en ny generasjon av både E-klassen og S-klassen. Det viser seg da også i den nye CLS.

Interiøret kommer fra både S-klasse og E-klasse Coupé, mens fronten har arvet elementer fra sportsmodellene i AMG GT-familien.

Lys i ventilene

Innvendig kommer bilen med belysning kalt «Ambient lighting», som innebærer at man kan velge mellom 64 ulike farger, som blant annet lyser opp luftventilene, som i korte øyeblikk endrer farge etter hvordan temperaturinnstillingene på klimaanlegget endres.

Setene er designet utelukkende for CLS Coupé som endelig kommer som femseter. De tre baksetene kan foldes ned i 40/20/40-konfigurasjon for å utvide bagasjerommet, som normalt rommer 520 liter.

Mercedes-Benz CLS kan nå frakte tre personer i baksetet.
Mercedes-Benz CLS kan nå frakte tre personer i baksetet. (Foto: Daimler AG)

Sikkerhetssystemer som Active Brake Assist, Lane Keeping Assist, Attention Assist, Speed Limit Assist og Pre-Safe Sound, som sender ut en høyfrekvent lyd i forkant av en uunngåelig ulykke for å redusere potensielle hørselsskader, er nå standard på CLS Coupé.

Kraftig diesel

CLS kommer med tre nyutviklede motorer, to diesel og en bensin. CLS 400 d kommer med den kraftigste dieselmotoren noensinne fra Mercedes med 340 hestekrefter og 700 Nm i dreiemoment.

Interiøret kjenner vi igjen fra andre modeller fra merket.
Interiøret kjenner vi igjen fra andre modeller fra merket. (Foto: Daimler AG)

Bensinmotoren i CLS 450 er en rekkesekser med 48-voltsystem, integrert startgenerator og partikkelfilter. Den yter 367 hestekrefter og 500 Nm, samt en elektrisk motor som hjelper med 200 Nm og 22 hestekrefter i kortere perioder. I tillegg kobles forbrenningsmotoren ut ved lav belastning og elmotoren forsyner batteriet med strøm ved hjelp av regenerering. Forbruket på denne motoren er oppgitt til 0,75 liter på mila.

–At alle de nye variantene av CLS Coupé har 4MATIC som standard øker naturlig nok attraktiviteten i vårt marked. I tillegg er det spennende at EQ Boost finner veien til nok en modell og viser at den systematiske overgangen mot å elektrifisere hele porteføljen er godt i gang, sier Myhre.

Bilen kommer til Norge i mars neste år.(Vilkår)

Nye CLS kommer i mars neste år.
Nye CLS kommer i mars neste år. (Foto: Daimler AG)
Med fleksible muligheter for grisekjøring
Vi har kjørt Mercedes CLS - stjernemerkets vakreste med 525 hestekrefter.
01:28
Publisert: