Skoda er på hugget for tiden. Det Volkswagen-eide selskapet har akkurat lansert sin første syvseter på det norske markedet, med suven Kodiaq. Den blir antakelig en stor suksess for merket som er kjent for å være mye bil for pengene.

Nå har Skoda også sluppet de første opplysningene og skissene for sin første elbil, konseptbilen Vision E.

Bilen er en blanding mellom suv og coupé, og skal som de fleste nye elbiler levere en rekkevidde på 50 mil, i tillegg til å ha selvkjørende egenskaper. Merkets første elbil kommer på markedet i 2020, og slik Skoda før har omgjort konseptbiler til produksjonsmodeller, så vil en rekke trekk fra skissene vi ser her, være til å kjenne igjen når bilen kommer i salg.

Bilen er seks centimeter kortere enn Kodiaq med en lengde på 4,64 meter, bredden er 1,9 meter bredde og bilen er 1,55 meter høy. Det betyr at den er betydelig mindre enn for eksempel Tesla Model X. Akselavstanden på 2,85 meter er mer enn hos Kodiaq, og skulle tilsi romslig med plass innvendig. Bilen er bygget på samme plattform som Volkswagen I.D, Volkswagen-konsernets nye elbilplattform MEB.

Skoda Vision E – elektrisk konseptbil.
Skoda Vision E – elektrisk konseptbil. (Foto: Skoda)

Bilen har to elmotorer, en på hver aksling som gir firehjulsdrift, med en kombinert effekt på 225 kW, som gir en toppfarten på 180 km/t.

Skoda Vision E tilfredsstiller kravene for autonom kjøring på nivå tre, det betyr at den kjører på egen hånd i kø, bruker autopilot på motorveier, holder seg i kjørefeltet og unngår hindringer. I tillegg gjennomfører den forbikjøringer, leter etter parkeringsplasser og både parkerer og kjører ut av parkeringsplassen av seg selv.

Første Skoda med elektrifisering blir en ladbar hybrid-versjon av Superb som kommer i 2019, og innen 2025 skal Skoda tilby fem elektriske modeller i forskjellige klasser. Vision E vises for første gang under bilutstillingen i Shanghai i påsken.(Vilkår)

Skodas smarte løsning
Skoda Kodiaq kommer til Norge i mars. Sjekk den nye smarte løsningen for å unngå å skrape opp bilen ved siden av.
00:26
Publisert: