Det nærmer seg bilutstilling i Genéve, og bilprodusentene har så smått startet teasingen av nye modeller.

Først ut er to nye kompaktsuver fra de japanske produsentene Mitsubishi og Subaru. Sistnevnte kommer med en ny generasjon av sin minstemann XV.

Ut fra det noe dårlig belyste bildet er ikke endringene så omfattende at man ikke vil kjenne igjen den lille firehjulstrekkeren. Bilen er basert på Impreza og det vil slett ikke sjokkere oss om bilen kommer med subarus velkjente boksermotorer, men ifølge Autoexpress skal den også muligens komme med hybrid drivlinje, noe som vil være den første modellen fra merket.

Dette er konseptbilen Subaru XV Concept som ble vist i 2016.
Dette er konseptbilen Subaru XV Concept som ble vist i 2016. (Foto: Subaru)

 

Første generasjon Subaru XV kom i 2011. «I Norge satte vi «Subaru rekord» med forhåndssalg og et veldig godt år i 2012» skriver den norske importøren i en pressemelding.

-Vi ser frem til vise frem vår nye XV i Genève og ser frem til å lansere bilen hjemme i Norge til høsten, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i en kommentar.

Enda en suv

Mitsubishi kommer også med en ny suv som foreløpig går under det relativt velbeskrivende navnet «Compact suv». Den nye kupélignende modellen utvider suv-modellrekken for merket i tillegg til Outlander og ASX ytterligere.

Ifølge en pressemelding fra den norske importøren har Mitsubishi et mål om å bli (tilnærmet) en ren suv-leverandør i Europa.

Mitsubishi uten navn debuterer i Genève.
Mitsubishi uten navn debuterer i Genève. (Foto: Mitsubishi)

Bilen skal være større enn ASX og mindre enn Outlander, som gjennom sin ladbare hybridmodell er en av de store suksessene på det norske markedet.

Bilen er slett ikke ulik konseptbilen XR PHEV som først ble vist i 2013, og fikk enda en utvikling i Genève i 2015. Foreløpig sies det ikke noe om motoriseringer, men nettstedet Autocar spekulerer i at en hybrid drivlinje neppe kommer i bilen ettersom det blir for kostbart.

 

Slik så konseptbilen Mitsubishi XR PHEV II ut i Genève i 2015.
Slik så konseptbilen Mitsubishi XR PHEV II ut i Genève i 2015. (Foto: Embret Sæter)

Sjekk hvordan den neste store ladbare suven fra Mitsubishi kan bli:

Fremtidens ladbare hybrid
Mitsubishi viser en ladbar hybrid med så lang elektrisk rekkevidde at det virkelig har noe for seg.
00:54
Publisert:

Hør DN-podcast: De skal være eksperter på børsselskapene, men er gjennomgående for positive. Er aksjeanalytikerne kvalifiserte spåmenn eller en overtent heiagjeng? DNs Thor Christian Jensen, Morten Bertelsen og Marte Ramuz Eriksen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.