Den nye generasjonen Volkswagen Polo ble vist for første gang fredag. Bilen er blitt langt større enn før, og får masse nytt utstyr som man tidligere bare så på langt større og dyrere biler.

Volkswagen Polo.
Volkswagen Polo. (Foto: Volkswagen)

Størrelsen på sjette generasjon Polo er omtrent som på fjerde generasjon av Golf. Bilen er første modell på en ny småbilplattform fra Volkswagen Gruppen og måler 405 centimeter i lengden, 175 centimeter bred og 145 centimeter høy. Akselavstanden er 256 centimeter og bagasjeplassen har økt fra 280 liter i dagens generasjon til 351 liter i den nye modellen. Dette er altså den største Polo noensinne, og den vil kun komme i femdørsversjon.

Bilen har vært en stor suksess med mer enn 14 millioner solgte totalt siden den kom første gang i 1975, og Volkswagens ambisjon er at den nye generasjonen skal toppe salgslistene i småbilklassen i Europa.

Volkswagen Polo.
Volkswagen Polo. (Foto: Volkswagen)

Ifølge Automotive News sa Volkswagen-sjef Herbert Diess at Polo vil tilby flere digitale løsninger enn noen annen småbil.

Utstyrsmessig tar bilen i så måte store steg. Den får masse sikkerhetsutstyr, som «Front assist», blindsonevarsler, aktiv cruisekontroll opp til 210 km/t og LED-lykter. Det blir den første modellen fra Volkswagen med digitale instrumenter av andre generasjon.

–Den nye Polo bringer fremtiden til kompaktklassen, sier Frank Welsch, styremedlem i Volkswagen i en pressemelding.

Volkswagen Polo.
Volkswagen Polo. (Foto: Volkswagen)

  Som vanlig når Volkswagen lansere en ny modell, kommer den med en rekke forskjellige motorer, men en åpenbar hovedvekt på bensinmotorer fra 65 til 200 hestekrefter. En 1,6 liters dieselmotor på 80 eller 95 hestekrefter kommer også. I tillegg kommer bilen for første gang med en 90 hestekrefter sterk naturgass-motor. 

Bilen kommer i salg til høsten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-Denne bilen skal kjøres
Volkswagen har med Golf R laget en familiesportbil.
02:15
Publisert: