Opels første elbilforsøk gikk neppe slik den norske organisasjonen håpet. Ampera-e hadde det meste som skulle til for å bli en suksess, med unntak av leveringer, og DNs spådom om garantert suksess slo ikke inn. Det har medført at «kun» i underkant av 2500 biler ruller rundt på norske veier.

Grunnen til leveringsproblemene dreier seg blant annet om at bilen produseres av General Motors, som kvittet seg med Opel omtrent ved lansering av bilen.

Les DNs test av Opel Ampera-e: Garantert suksess dn+

Men nå ser alt så mye lysere ut.

Opel eies nå av PSA-gruppen, som også eier Peugeot, DS og Citroën. Derfor er nok andre forsøk som er en elektrisk utgave av den nye småbilen Corsa noe vi trolig får se langt flere av på norske veier.

Bilen kommer med et batteri på 50 kWh som gir bilen en rekkevidde på 330 kilometer. Batteriet kan hurtiglades til 80 prosent av kapasiteten på en halvtime. Lading kan overvåkes og styres via en app. Fremdriften skjer med en elmotor på 136 hestekrefter og gjør den null til 100 km/t på 8,1 sekunder.

På den nye generasjonen Corsa har Opel senket taklinjen med 4,8 centimeter sammenlignet med forgjengeren, og sitteposisjonen er senket med 2,8 centimeter. Innvendig ser vi mye kjent fra andre modeller fra det franske konsernet, blant annet er girspaken kjent fra en rekke Peugeot-modeller. Motor og batteri er den samme som også kommer i DS 3 Crossback E-Tense og Peugeot 208, som kommer til høsten og i starten av neste år.

Et kamerasystem sørger sammen med radar og andre sensorer for å forsyne førerassistansesystemene med oppdatert informasjon om hva som skjer rundt bilen.

Hva prisen blir er ikke kjent, men reservasjoner starter i sommer, og bilen blir antageligvis ikke å se på veien før neste år.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Over 1600 nordmenn står i kø for elbilen. Her er den på besøk i Norge
DS3 Crossback E-Tense er en særegen, kul og perfekt liten elbil for det norske markedet, mener DNs biljournalist.
01:39
Publisert: