Bernt G. Jessen går av som sjef for Opel Norge ved årsskiftet.

– Det er ikke noe dramatikk i dette. Jeg har hatt en fantastisk fin reise med Opel og fått gjort veldig mye. Dette er en lengre prosess for meg som begynte i sommer, sier Jessen.

I august ble den endelige overdragelsen av Opel fra tidligere eier General Motors til ny eier PSA-gruppen klar. Lønnsomheten i den tyske bilgiganten har vært svært dårlig og merket har lenge vært i spill. PSA-gruppen, som fra før eier bilmerkene Peugeot, Citroën og DS, har lagt frem ganske omfattende planer for Opels fremtid som blant annet er preget av mange synergieffekter med de franske bilmerkene.

– Henger det sammen med at Opel ble kjøpt opp av PSA-gruppen?

– Ja, det er flere ting her. I Opel sentralt så pågår det store forandringer, og det er også vi en del av. Opel Norge er i en rimelig god situasjon. Fremover vil vi få endringer i og rundt bilindustrien. Ser man på hvordan Møller Mobility Group og Bertel O. Steen posisjonerer seg som de gjør, så blir det krevende å være i den konkurransen fremover, sier Jessen.

Opel-salget i Norge har bølget litt frem og tilbake etter at Jessen overtok sjefsstolen på slutten av året 2012. Det året ble det registrert 3616 Opel i Norge. Etter en nedgang til under 3000 biler i 2014, tegner årets registreringstall for Opel til å bli de beste på noen år med hittil 3789 registreringer. Med elbilen Ampera-e tegnet alt til at Opel skulle klatre mye på salgsstatistikkene i år, men etter at eierskapet i august skiftet fra General Motors til den franske PSA-gruppen, har leveringene av bilen som produseres hos GM ikke akkurat gått på skinner. Prisøkninger på til sammen 60.000 kroner og lange ventelister er blitt resultatet.

– Føler du at du har gjort ditt?

– Jeg tenker mest på fremtiden. Opel i Norge har en større ordrebank enn på lenge, og jeg føler jeg har gjort mye for Opel. Det er en bransje i stor endring, sier Jessen.

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg føler at også jeg må tvinge meg til litt forandring. Jeg skal gjøre alvor av å trappe litt ned. Men jeg blir nok å se innenfor mobilitetsindustrien også i fremtiden, sier Jessen.

Inntil videre skal Rune Hensel, som er direktør for salg og forhandlerutvikling, lede Opel Norge.

– Vi beklager, men forstår og respekterer Bernts beslutning om å slutte I Opel Norge as, sier Peter C. Küspert, administrerende direktør for salg og marketing i Opel Automobile GmbH, i en pressemelding.(Vilkår)

Sjekk de praktiske løsningene i Volvos nye kompaktsuv
Volvo XC40 kommer med mange praktiske løsninger. DN viser deg noen av dem.
01:06
Publisert: