Allerede fire måneder før de første kundene vil få overlevert Opels nye elbil, har norske Opel-forhandlere solgt Ampera-e for 1,2 milliarder kroner, noe som tilsvarer et antall på mer enn 3.700 biler.

– Det vi opplever til fulle er at norske bilkjøpere velger en ny måte å kjøpe bil på. Det er solgt biler på Twitter, Linkedin, Facebook og ikke minst på vår bestillingsside bestillampera-e.no. Dette viser også den tillit som folk har til Opel og våre forhandlere. Salgstakten tilsier et salg på nær 10.000 biler på årsbasis, sier administrerende direktør Bernt G. Jessen i Opel Norge ifølge en pressemelding.

Mer enn i hele fjor

3700 biler er akkurat samme antall biler som Opel fikk registrert i hele 2016. I fjor var Norges mest solgte elbil Volkswagen Golf med 4705 eksemplarer, foran Nissan Leaf med 4162 og BMW i3 med 3943 eksemplarer. Markedsandelen for elbil endte i fjor opp på 15,7 prosent og er så langt i år på 17.1 prosent, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Opel-sjef Bernt G. Jessen viste frem ordrebunken for Opel Ampera-e i oktober i fjor, men først nå går Opel ut med tall på bestillinger.
Opel-sjef Bernt G. Jessen viste frem ordrebunken for Opel Ampera-e i oktober i fjor, men først nå går Opel ut med tall på bestillinger. (Foto: Embret Sæter)

Produksjonen i gang

Produksjonen av Opel Ampera-e har akkurat startet opp på fabrikken utenfor Detroit, men Opel-sjefen kan ikke love at alle kundene får bilen sin så tidlig som de skulle ønske seg.

– Vi jobber kontinuerlig med å få flere biler til Norge, og produksjonen planlegges i detalj måned for måned og uke for uke, men slik det ser ut nå vil 2018 bli det store leveringsåret, sier Jessen.

Ampera-e har en oppgitt rekkevidde på 520 kilometer etter NEDC-syklusen, og med den nye WLTP-målingen er beregnet rekkevidde 380 kilometer. Prisen i Norge starter på 290.000 kroner.

Opel Ampera-e lanseres våren 2017, og de første kundene vil etter planen få bilen sin i juni.(Vilkår)

– Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert: