Så langt i år er det totale bilsalget med drøye fem prosent. I november alene falt salget samlet med 10,4 prosent.

Møller Mobility Group har tre bilmerker, hvor alle faller langt mer enn snittet. Volkswagen er ned 15 prosent så langt i år, Skoda er ned 23 prosent mens Audi-registreringene har falt med over 32 prosent så langt i år. Novembertallene var katastrofale for Audi, med et fall på nesten 80 prosent. Det viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Kommunikasjonssjef i Audi, Morten Moum, mener det er flere årsaken til at tallene for november er så lave.

– Hovedårsaken er produksjonsopphold for den ladbare hybrid-suven Q7 e-tron og den populære kompaktbilen A3 e-tron, som har vært blant våre mest solgte modeller, sier Moum.

Produksjonsoppholdet har kommet som følge av overgangen til den nye utslippsstandarden WLTP.

Moum forteller at 7.500 nordmenn står på venteliste for å få kjøpe Audi e-tron, noe som han mener påvirker salget av Audis andre modeller.

Videre tror han salget vil ta seg opp fremover, med nylanseringer som Audi A1 og Q3, samtidig som utleveringene av Audis første elbil, Audi e-tron, kommer i gang i begynnelsen av 2019.

– Vi er positive til månedene og året som kommer, med flere nye modeller som blir veldig viktige for oss, sier Moum.

Nissan øker voldsomt

Det samme bildet kan man se hos Bertel O. Steen. Konsernets Mercedes-Benz er ned nesten 62 prosent i november, hittil i år er salget 40 lavere enn i fjor.

Med stor usikkerhet blant kundene og lange ventelister på nye elbiler er kundene langt mindre merketro enn tidligere.

Nissan, som leverer bestselgeren Nissan Leaf, er den store vinneren med mer enn en dobling fra samme periode i fjor. Bare i november økte salget med 232 prosent. Nissans suksessoppskrift har uten tvil vært elbilen Leaf med kort leveringstid. 11.584 nordmenn har fått denne bilen levert i år, det er nesten hver tiende nye personbil i Norge.

Merket ligger nå på en tredjeplass, hakk i hæl med Toyota som i november hadde dårlig med registreringer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her stopper advokaten intervjuet med den tidligere direktøren for Russlands statsorganiserte dopingprogram når han får spørsmål om navngitte personer innen skiskyting.
DOPING | Grigorij Rodtsjenkov avslørte Russlands statsorganiserte dopingprogram. I 2015 flyktet han til USA. Iført finlandshette, for å skjule sin nye identitet, lar han seg intervjue på hemmelig sted i USA av Jan Jensen og Andreas Selliaas.
02:34
Publisert: