Det var i slutten av april at DN skrev at Øystein Stray Spetalen og Arne Blystad, eller investorcowboyene som Jan Petter Sissener kalte dem, trolig hadde gått på et overraskende tap i Norwegian-emisjonen.

Følg utviklingen på Oslo Børs på DN Investor.

Spetalen hadde en kostpris på 48 kroner på Norwegian-aksjene. Han betalte 15 kroner for å kjøpe tegningsrettene fra Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Tegningskursen var 33 kroner. Men Norwegian-aksjen falt raskt ned under 48 kroner, og DN skrev i kommentaren at Spetalen trolig ikke hadde kommet seg ut tidsnok til å tjene penger på transaksjonen.

Nå kommer altså Spetalen med sitt svar.

«Uendelig med fake news», skriver han i en epost.

Budskapet er ikke til å misforstå. Ifølge Spetalen tjente han altså penger på å delta i emisjonen, og han mener det var tilnærmet risikofritt.

Øystein Stray Spetalen.
Øystein Stray Spetalen. (Foto: Gunnar Lier)

«En liten del av gevinsten fra Norwegian gikk til å kjøpe et leketøy til familien. Det er helt fantastisk å være rik og kjøpe man hva vil. Finansiert ved kun å investere nesten uten å ta risiko og tjene millioner av kroner. Må være tungt kun å ha glede av å skrive dritt om folk. Verden er gal», skriver investoren i eposten til DN.

DN Ekspress

Bilen som nylig ble registrert på Spetalens navn har 450 hestekrefter og en toppfart på 306 kilometer i timen.

Targa-modellen er etter hvert blitt ikonisk, men er definitivt et like eller ikke-like med sin sære takløsning. I GTS-versjon får Spetalen en ultimat kjøremaskin med 450 hestekrefter til en pris som neppe ligger under to millioner kroner.

Siden Spetalen skriver i eposten at kun en del av gevinsten fra Norwegian-investeringen gikk til å kjøpe Porschen, har han altså en gevinst som overstiger to millioner kroner.

Bilen er forøvrig utgående generasjon av 911. Porsche kunngjorde nylig at de skal bygge en enda tøffere Speedster-versjon av bilen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.