PSA-gruppen som står bak bilmerkene Peugeot, Citroën og DS bekrefter at selskapet er i samtaler om å kjøpe bilmerket Opel fra General Motors, melder bransjeavisen Automotive News Europe. 

–PSA bekrefter at selskapet utforsker flere strategiske initiativer med GM med mål om å øke sin lønnsomhet og effektive drift, blant annet gjennom et mulig oppkjøp av Opel, sier selskapets talsmann Bertrand Blaise til Automotive News Europe.

Inntil 2013 eide General Motors syv prosent av aksjene i den franske bilgruppen, og har samarbeidet om modeller tidligere. Hvis oppkjøpet går i orden, vil det skape en produsent med om lag 16 prosent av det europeiske markedet. GM vil forlate det europeiske markedet, der inntjeningen har vært laber etter at Storbritannia besluttet å gå ut av EU. GM tapte 257 millioner dollar på sin europeiske satsing i fjor, mot et underskudd på 813 millioner dollar året før.

–Jeg skjønner hvorfor GM vil prøve å selge sin europeiske divisjon, som ikke har tjent penger på mange år. Det er mindre klart hvorfor Peugeot vil være interessert i å kjøpe GMs eiendeler. Et kjøp vil gi dem produksjonskapasitet i Tyskland som er et av de dyreste landene å produsere biler, og vil føre til overskuddskapasitet, sier George Galliers, analytiker i Evercore ISI, til Bloomberg.

PSA-gruppen vil få tilgang på Opels elbilteknologi, og kan spare penger på felles innkjøp og kostnadskutt. Hverken Opel, den franske staten som eier 14 prosent av PSA, eller Peugeot-familien har kommentert saken.

PSA-aksjen steg med nesten fem prosent etter at nyheten ble kjent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Som skapt for norske vinterveier
Volvo V90 Cross Country er bilen for deg som vil ha suv egenskaper, uten å måtte ha suv.
01:57
Publisert: