Midt mellom motebutikker som Louis Vuitton, Mulberry og Bottega Veneta i sentrum av Oslo skal bilmerket Polestar åpne sitt første presentasjonslokale, eller «Polestar Space» som de selv kaller det til sommeren neste år.

– Polestar Spaces er en viktig del av vår kundeopplevelse, og hvor vi fysisk bil møte våre kunder. Siden Norge er en av verdens viktigste elbilmarkeder, er det logisk å starte historien om Polestar Space i Oslo, sier Polestar-sjefen Thomas Ingenlath i en pressemelding.

I et lokale i Øvre Slottsgate åpner den første butikken, som etter hvert skal bli til 60 lokaler rundt omkring i verden innen sommeren 2020. Leder for det norske prosjektet er Thomas Andresen som kommer fra stillingen som produktsjef i den norske Volvo-organisasjonen.

Polestar hevder selv at deres konsept skal redefinere hvordan kundene forholder seg til sitt bilmerke. Alt skal kunne gjøres på nett, men om ønskelig, kan kunden møte eksperter, se bilen fysisk og prøvekjøre i «et avantgardistisk miljø som er designet for å fjerne presset i kjøpsprosessen», som det så elegant heter i pressemeldingen. Det skal blant annet skje ved at selgerne, unnskyld; produktekspertene ikke har provisjon.

Første modell ut fra det relativt eksklusive merket heter Polestar 1. Den skal produseres i et begrenset antall, og er en ladbar hybrid med 600 hestekrefter og 1000 Newtonmeter dreiemoment, samt en elektrisk rekkevidde på 15 mil.

Senere kommer Polestar 2 og Polestar 3 som begge skal være fullelektriske biler som skal bygges i større volum.

Polestar og Volvo eies begge to av det kinesiske selskapet Geely. Det er da heller ikke vanskelig å se likheter mellom de to merkene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjekk de praktiske løsningene i Volvos nye kompakt-suv
Volvo XC40 kommer med mange praktiske løsninger. DN viser deg noen av dem.
01:06
Publisert: