Om knappe 14 dager skal Porsches første elektriske bil Taycan, få sin verdenspremiere. Produsenten har etter hvert sluppet ganske mange bilder av mer eller mindre kamuflerte varianter, og nå har Porsche også sluppet bilder av bilens indre.

Produsenten selv sier den klassiske designen er nytolket for den digitale tidsalder. Inspirasjonen er visstnok hentet fra den originale 911 fra 1963 (se bildet under).

Her er en Porsche 911 fra 60-tallet.
Her er en Porsche 911 fra 60-tallet. (Foto: Porsche)

– «Less is more» gjelder her også. Interiøret i Taycan kombinerer elementer som er typiske for merket med en ny type brukeropplevelse, og imponerer med sin enkle eleganse, sier Ivo van Hulten, interiørdesignsjef i Porsche AG.

Førerfokusert og moderne, mens den sentralt plasserte turtelleren selvsagt mangler i den elektriske modellen. De moderne skjermene kan konfigureres etter brukerens ønske og i forskjellige uttrykk. Instrumentpanelet er bredere enn rattet, og det har den til felles med originalen.

I tillegg til en sentralt plassert skjerm for multimedia, kan bilen utstyres med en egen skjerm for passasjersetet. I tillegg kommer en skjerm i midtkonsollen som styrer klimaanlegget og navigasjonen. Som mange konkurrenter kan du også snakke med bilen etter å ha påkalt oppmerksomheten med «Hei Porsche!».

I tillegg til tradisjonelle skinnseter kan bilen utstyres med et mer miljøvennlig resirkulert mikrofiber-materiale som kalles «Race-Tex», som har et CO2-utslipp under produksjon som er 80 prosent lavere enn tradisjonelle materialer. Gulvteppene er laget av fibere fra blant annet gjenbrukte fiskegarn.

Sist den norske importøren oppga tall på reservasjoner hadde 2800 nordmenn skrevet seg på liste for å få Porsche Taycan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Porsche Taycan blir en bil vi får se mye til på norske veier om ikke lenge.
Porsche Taycan blir en bil vi får se mye til på norske veier om ikke lenge. (Foto: Porsche)