Med 650 hestekrefter kommer en ny generasjon Porsche 911 Turbo S. Det er 70 hestekrefter mer enn forgjengeren, som igjen kutter akselerasjonen fra null til 100 km/t med to tideler til 2,7 sekunder. 200 km/t nås etter 8,9 sekunder, som er ett sekund raskere enn forgjengeren.

Motoren som er helt ny, er selvsagt en sekssylindret boksermotor på 3,8 liter der også dreiemomentet er økt til 800 newtonmeter. Toppfarten er den samme som før på 330 km/t.

Porsche har nylig startet leveringene av sin første helelektriske modell Taycan i Norge. 51 biler er registrert så langt i Norge, men selv om dette segmentet øker, vil ikke Porsche slutte med bensinmodeller.

– Rundt 50 prosent av alle Porscher kan bli solgt med en elektrisk eller hybrid drivlinje i 2025. Likevel vil Porsche alltid tilby forbrenningsmotorer, spesielt i 911. Men vi kan ikke stoppe den pågående marsjen mot elektromobilitet, sier Porsches toppsjef Oliver Blume.

Og selv om sportsbilmerket har plassert turbo i de fleste av sine 911-modeller, og valgt å beholde Turbo-navnet også på sine sprekeste elbiler, er det 911 Turbo som er turbomodellen med stor T.

Porsche 911 Turbo S.
Porsche 911 Turbo S. (Foto: Porsche)

Bilen er 45 millimeter bredere foran og 20 millimeter bredere bak. For første gang kommer Turbo-modellen med ulik dekkdimensjon foran og bak. Spoilerne foran og bak skal sørger for 15 prosent med marktrykk.

Bilen kommer både som coupé og kabriolet. Pris er ennå ikke oppgitt i norske kroner, men i Tyskland er prisen satt til 216.396 euro. Det er omkring 20.000 euro mer enn for en 911 GT3 RS som i Norge koster nesten 2,8 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Embret Sæter: – 5,3 meter bil som oser av luksus
Bentley Flying Spur koster 4 millioner. Noen vil heller ha fire Volvo XC 90.
03:13
Publisert: