Kyoto News meldte tidligere søndag at en fransk delegasjon med blant andre Renault-sjef Martin Vial, foreslo sammenslåingen i samtaler med japanske tjenestemenn i Tokyo, men senere på dagen tilbakeviste den franske finansministeren påstandene.

– Temaet er ikke på agendaen i dag. Det som er på agendaen er hvordan Renault ledes. Det viktigste for oss er å ha en solid, stabil og bærekraftig ledelse for Renault, sa Bruno Le Maire til pressen på besøk i Kairo søndag.

Stort fall

Carlos Ghosn har i årevis vært en toppfigur i den internasjonale bilindustrien, som leder for alliansen mellom Renault, Nissan og Mitsubishi. Han ble fengslet 19. november i fjor. Nå er den tidligere styrelederen bedrageritiltalt og blant annet anklaget for å ha unnlatt å oppgi en stor del av sin inntekt til skattemyndighetene for å slippe skatt. Både Nissan og Mitsubishi avskjediget ham etter at han ble arrestert, mens Renault besluttet å beholde ham som styreleder.

Ifølge Le Maire vil Renaults styre få på plass en ny ledelse de nærmeste dagene.

Storeier

Den franske regjeringen er den største aksjonæren i Renault, med en eierandel på 15 prosent. Renault eier 43,4 prosent av det japanske bilmerket Nissan. En sammenslåing mellom de to selskapene er etter den franske president Emmanuel Macrons ønske, ifølge Kyoto News, men finansminister Le Maire sier dette ikke medfører riktighet.

Også den japanske finansavisen Nikkei har imidlertid også meldt om samtaler om sammenslåing. De skriver at Nissan er motvillige til å gi Frankrike mer makt over det japanske bilselskapet. Ifølge avisen skal den franske delegasjonen også ha ytret et ønske om å utnevne Nissans neste styreleder.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Stein Erik Hagen: - Man må gradvis overføre både kompetanse og ikke minst ansvar. Ansvar er veldig viktig.
01:13
Publisert: