I en twitter-melding natt til mandag hinter Tesla-sjef Elon Musk om at det er kommet 200.000 bestillinger av Teslas nye Cybertruck. Musk har gjentatte ganger oppdatert sine følgere på antall bestillinger av den ferske bilen. Det er kun tre dager siden bilen ble lansert.

På lørdag var det rett under 150.000 bestillinger, ifølge Musk. En betaling på 100 dollar er alt som kreves for å sette seg på venteliste for bilen, skriver Reuters.

Den elektriske pickupen ble lansert natt til fredag. Med rød bakgrunn og hvite laserlignende stråler ga presentasjonen assosiasjoner til romskip fra en science fiction-film fra 1970-tallet som var i ferd med å lande.

– Pickuper har ikke endret seg på 100 år. Det er vanskelig å vite hvilke merke det er, sa Musk.

Etter lanseringen har bilen fått mye oppmerksomhet, blant annet for sin oppsiktsvekkende design. Det var imidlertid ikke alle som var like fornøyde. Etter lanseringen falt Teslas aksjekurs med seks prosent.

Under lanseringen ble det også kastet en stålkule mot «uknuselige» bilens vinduer. Hvordan det gikk kan du se i videoen øverst i saken.

Teslas Cybertruck skal nå 100 kilometer i timen på 2,9 sekunder. Den kommer i tre ulike versjoner. Den billigste har en rekkevidde på 400 kilometer. Toppmodellen skal nå 800 kilometer, ifølge Musk.

Etter planen skal produksjonen av den Cybertruck være i gang i slutten av 2021. Dermed må de som har satt seg på venteliste smøre seg med en god del tålmodighet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.