Det har vært stor oppmerksomhet rundt en rekke uhell med selvkjørende biler de siste månedene. Med en relativt ny teknikk som mange er skeptiske til, er det ikke unaturlig at slike ulykker blir lagt merke til. Men så langt finnes ingen statistikk på om det relativt sett er flere eller mer alvorlige ulykker med selvkjørende biler enn «vanlige» biler.

Flere av ulykkene har involvert elbilen Tesla - som er svært populær i Norge.

Fredag inntraff en ny ulykke i Utah i USA der en Tesla i nesten 100 km/t braste inn i en brannbil som hadde stoppet på rødt lys. Politiet undersøker nå om Teslaen kjørte på autopilot, skriver Fox News.

-Vitneutsagn indikerer at Teslaen ikke bremset før den traff, ifølge en uttalelse fra det lokale politiet, skriver nyhetsbyrået AP.

- Ikke fakta om hva som skjedde

Tesla poengterer at autopilot-systemet alltid krever at førerne holder øynene på veien og hendene på rattet slik at de kan ta kontroll for å unngå ulykker.

-Tesla har ennå ikke mottatt data fra bilen og vet dermed ikke fakta om hva som skjedde, inkludert om autopilot var aktivert, sa en talsperson for Tesla søndag ifølge AP.

Det er ikke første gang en Tesla kjører inn i en brannbil. Det skjedde også i januar da en Tesla på autopilot braste rett inn i en brannbil på en motorvei i California, ifølge The Verge.

For bare en knapp uke siden var en Tesla involvert i en annen alvorlig ulykke i USA. En Tesla Model S krasjet i en mur etter at føreren mistet kontrollen på bilen. Batteriet tok fyr og to 18-åringer omkom. Bilen skal ha holdt høy fart, ifølge ABC News.(Vilkår)

Så sent som i april kastet USAs transportmyndigheter Tesla ut av granskningskommisjonen etter en dødsulykke med en Tesla-bil som kjørte med autopilot. En Tesla Model X traff midtrabatten på en vei i Mountain View i California og spant rundt før den ble truffet av andre biler. Den mannlige sjåføren døde av skadene.

Dette bør du se etter på boligvisning
Visste du at nesen er et av de beste verktøyene på boligvisning?
05:21
Publisert: