Dette er en bil som skal ha en toppfart på over 435 km/t. Gjeldende fartsrekord for produksjonsbiler innehar Bugatti Veyron Super Sports med sine 1200 hestekrefter. Den oppnådde en toppfart på 431 km/t for noen år tilbake.

Trion Nemesis er en ny utfordrer til tittelen. Med dobbelt turbo skal V8-eren yte vanvittige 2000 hestekrefter. Ved hjelp av aktiv aerodynamikk skal bilen gjøre null til 60 mph (97 km/t) på 2,8 sekunder, og være kapabel til hastigheter over 435 km/t.

Tidligere i år hevdet det amerikanske selskapet Hennessey at deres Venom GT hadde satt ny rekord. Ett av kravene er at bilen skal kjøre frem og tilbake, og deretter skal gjennomsnittet av disse to målingene gjelde. Dette skjedde visstnok ikke i dette tilfellet.

Se video: Dette er verdens raskeste bil

I tillegg har svensk-norske Koenigsegg lansert sin One:1 med vekt og ytelse i en til en-forhold. Dette skal gi en teoretisk toppfart på 450 km/t.

Problemet med slike topphastighetsmålinger er at de krever såpass med plass at det er få steder de kan utføres, derfor står enn så lenge Bugattis rekord.

Les også: Klipp plenen i en fei (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.