Den amerikanske elbilprodusenten Tesla sliter fortsatt med forsinkelser i produksjonen. Dette har gått verst over nykommeren Model 3, som også mange nordmenn venter på å få levert.

Nå kan produksjonsutfordringene påføre selskapet en lei ekstrautgift i USA, skriver Marketwatch. Ifølge nettstedet kan flere kjøpere gå glipp av en skattefordel som utløper med året. Amerikanske myndigheter har lokket med et skattefradrag på 7500 dollar for elbilkjøpere. Fra nyttår halveres denne fordelen til 3750 dollar (drøyt 30.000 kroner).

Nå lover Tesla-sjef Elon Musk å ta regningen for bilkjøpere som rammes på grunn av forsinket levering. Det kommer frem av en Twitter-melding, der han svarer på et direkte spørsmål fra en kunde.

Det potensielt kostbare refusjonsløftet sendte aksjen i kraftig utforbakke på Wall Street julaften. Aksjen endte dagen med et fall på 7,62 prosent.

2018 har vært utfordrende for elbilprodusenten. Elon Musk fortalte i et intervju med Axios for en måned siden at Tesla var nær ved å gå konkurs i sommer. Musk fortalte at selskapet «blødde helt vilt med penger» da det jobbet med å nå produksjonsmålet for den nye Model 3 gjennom våren og sommeren. Ifølge Musk var selskapet kun et ensifret antall uker unna å gå dukken før det nådde målet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kia E-Niro er den største elbilnyheten i år
DN har kjørt Kia E-Niro, som kan skilte med lang rekkevidde og ok plass til en folkelig pris.
02:42
Publisert: