Ingen skal si at Skoda ikke forsøker å skape blest om sine nyheter. Tidligere har produsenten selv sluppet "spionbilder" av sin nye kompaktsuv Karoq, og nå er den offisielt avduket.

Navnet kommer som for storebror Kodiaq fra folket fra øya Kodiak i Alaska.

Karoq måler 4,4 meter i lengden, 1,8 meter i bredden og den er 1,6 meter høy, og har en akselavstand på 2,6 meter. Det gjør den ganske så jevnstor med populære Nissan Qashqai, og et lite hakk mindre enn Volkswagen Tiguan. Kapasiteten i bagasjerommet plasserer seg mellom de to forannevnte med sine 521 liter om du bruker baksetet, og øker til 1.630 liter om du legger ned bakseteryggen. Med lengdejusterbare og uttakbare VarioFlex-bakseter, kan kapasiteten i bagasjerommet økes til 1.810 liter.

Bilen kommer til Norge i november.
Bilen kommer til Norge i november. (Foto: Skoda)

2400 biler

– Prisene er foreløpig ikke kjent, men vi planlegger å åpne en reservasjonsløsning på skoda.no fra 1. juni hvor kunder kan kjøpe en plass i bestillingskøen eller registrere kjøpsinteresse. Vi har stor tro på nye Skoda Karoq i et stadig voksende suv-marked i Norge. Målet i 2018 er å selge 2.400 biler, sier direktør Thomas Meiner i en pressemelding. 

Konkurrenten fra Nissan har en innstegspris på 255.000 kroner, mens Volkswagen Tiguan starter på 320.000 kroner. Dermed bør startprisen ligge mellom der et sted. Med 2400 biler hadde bilen blitt nummer 13 på registreringsstatistikken ifjor, kun slått av en annen Skoda-modell: Octavia som det ble registrert nesten 3.800 eksemplarer av i 2016.

Bilen kommer med førerassistent-systemer som parkeringsassistent, lane assist, blindsonevarsling og front assist med fotgjengerbeskyttelse. Med trailer assist skal det være lettere å rygge med henger, der forøvrig begrensningen er to tonn. Karoq blir den første modellen fra Skoda som tilbys med et heldigitalt og programmerbart instrumentpanel.

Utseendemessig er den ikke lett å skille fra storebror.
Utseendemessig er den ikke lett å skille fra storebror. (Foto: Skoda)

Bensin og diesel

Ved lansering i november, kommer bilen med to bensinmotorer og to dieselmotorer. Minstemann på bensinsiden yter 115 hestekrefter fra et motorvolum på en liter, mens 1,5 litersmotoren yter 150 hestekrefter. Dieselmotorene yter det samme, fra motorvolum på 1,6 og 2,0 liter.  Man kan velge mellom sekstrinns manuell girkasse eller syvtrinns DSG automatgir på alle motorer. Kun den sterkeste dieselmotoren kommer med firehjulsdrift og DSG.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skodas smarte løsning
Skoda Kodiaq kommer til Norge i mars. Sjekk den nye smarte løsningen for å unngå å skrape opp bilen ved siden av.
00:26
Publisert: