Dette er Lamborghinis nye toppmodell Sián. Selv i 2019 forlater ikke det italienske sportsbilmerket V12-motoren, men kompletterer den heller med et 48-voltsystem som gjør bilen enda sterkere og kjappere.

V12-eren yter alene 785 hestekrefter. En elektrisk tilleggsmotor på 34 hestekrefter sender den totale ytelsen opp i 819 hestekrefter. Det gjør bilen i stand til å tilbakelegge sprinten fra null til 100 kilometer i timen på under 2,8 sekunder, mens toppfarten er på over 350 kilometer i timen.

Som vanlig er det dramatiske linjer hos Lamborghini. Bilen debuterer under bilutstillingen i Frankfurt som åpner neste uke.
Som vanlig er det dramatiske linjer hos Lamborghini. Bilen debuterer under bilutstillingen i Frankfurt som åpner neste uke. (Foto: Lamborghini)

Sián er et dialektord fra Bologna som betyr lyn, og man kan vel si at bilen lever opp til navnet. I tillegg spiller navnet på at dette er den første bilen fra merket med noen form for elektrifisering. Istedenfor batteri, har bilen en såkalt superkondensator som lagrer strømmen. Fordelen er at det veier lite og er tre ganger mer kraftig enn et batteri på samme størrelse.

Bilen produseres i kun 63 eksemplarer, så det er ikke mange som får oppleve dette på nært hold.
Bilen produseres i kun 63 eksemplarer, så det er ikke mange som får oppleve dette på nært hold. (Foto: Lamborghini)

Produksjonen er begrenset til 63 eksemplarer, som en hyllest til merkets fødselsår, og alle skal allerede være solgt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.