I statsbudsjettet for 2021 øker regjeringen avgiftene på bensin- og dieselbiler, og strammer inn lettelsene for ladbare hybrider. Det er ikke forbrukerorganisasjonen Naf fornøyd med.

–Budsjettet betyr at det blir dyrere å kjøpe bil og dyrere å eie bil. Naf mener dette går i feil retning. Bilen er vårt viktigste transportmiddel og en del av klimaløsningen, sier NAF-sjef Stig Skjøstad i en pressemelding.

For å få fullt vektfradrag for ladbare hybrider, øker regjeringen kravet om elektrisk rekkevidde fra 50 til 75 kilometer. I tillegg øker avgiftene for biler som slipper ut mer enn 87 gram CO2 per kilometer.

– Vi er redd for at det vi ser fra regjeringen nå er starten på en større avgiftsbølge på bil, som vi advarer mot, sier Skjøstad.

Les om alle avgiftsendringene for biler her: Nå blir ladbare hybrider dyrere

Naf mener det er viktig at bilavgiftene ikke øker, slik at folk kan ha råd til å kjøpe seg en miljøvennlig og trafikksikker bil.

– Alle forslag som handler om å gjøre bilen dyrere å kjøpe og eie bidrar i feil retning for å få trygge og miljøvennlige biler på veiene. Politikerne ønsker å gå over fra å bruke gulrot til pisk i det grønne skiftet. Det er ikke veien å gå for å få med seg folk, sier Skjøstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.