– GLE er en av våre viktigste modeller og har på verdensbasis funnet veien til over to millioner kunder. Med uovertruffen komfort, eksepsjonell fremkommelighet og avansert teknologi, ligger alt til rette for videre suksess, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef Mercedes-Benz personbil.

Neste år kommer en ny generasjon av luksussuven GLE fra Mercedes. Dermed ligger det an til hard konkurranse blant produsentene i den største suv-klassen. Tidligere i år kom en ny generasjon Cayenne fra Porsche. Allerede i høst kommer en ny generasjon av BMW X5, Audi er på trappene med nyheten Q8, mens Volkswagen Touareg også kommer nå i høst.

Nyhetene

GLE bringer til torgs et helt nytt fjæringssystem kalt «E-Active Body Control» som er en aktiv fjæring som benytter bilens 48-voltsystem og styres individuelt på hvert hjul. Systemet skal sørge for økt komfort i samarbeid med luftfjæringen.

Et nytt assistansesystem kalt «Active Tailback assist» skal sørge for at bilen identifiserer kø på et tidlig stadium, ved hjelp av informasjon fra LiveTraffic, for eksempel ved kø rundt en sving. Deretter sørger en ny Stop-and-Go-assistent for at bilen holder seg i sitt kjørefeltet og opprettholder en sikker avstand til bilene rundt ved hastigheter inntil 60 km/t.

Med et system kalt «Curve» skal GLE lene seg inn i svinger som en motorsykkel, noe som ifølge produsenten skal eliminere opplevelsen av sentrifugalkraft. Som i S-klassen leser et kamera kontinuerlig veioverflaten og sender informasjonen til dempesystemet slik at ujevnheter skal kompenseres vesentlig før du kjører over de.

Endelig syvseter

GLE vokser med 105 millimeter i lengden, hvorav akselavstanden har økt med 80 millimeter fra dagens modell. Dermed kan GLE for første gang tilby en tredje seterad, samt elektrisk justerbare seter i andre seterad.

Bagasjeromskapasiteten er oppgitt til 825 liter, og kan økes til hele 2055 liter ved å slå ned andre seterad. Dagens modell har en kapasitet på 690 og 2010 liter i tilsvarende konfigurasjon.

Det kan være at benplassen på bakerste seterad ikke er så god at dette smilet holder seg over lengre kjørestrekninger.
Det kan være at benplassen på bakerste seterad ikke er så god at dette smilet holder seg over lengre kjørestrekninger. (Foto: Mercedes-Benz)

Ny ladbar hybrid

Fra salgsstart i høst blir GLE tilgjengelig med den nye sekssylindrede EQ Boost-motoren i modellen GLE 450 4Matic. Den kommer med 367 hestekrefter og et dreiemoment på 500 Newtonmeter. Startgeneratoren gir ytterligere 22 hestekrefter og 250 Nm ved akselerasjon. Flere bensin- og dieselmotorer vil følge, i tillegg til en plugin hybrid med svært god elektrisk rekkevidde, heter det i meldingen fra Mercedes.

Det britiske nettstedet Autocar hevder at den elektriske rekkevidden på diesel-hybriden vil ligge på rundt 80 kilometer. Det vil i tilfelle være ganske likt konkurrenten BMW X5.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– En lykkepille
Fantastiske kjøreegenskaper gjør Ford Fiesta ST til en lykkepille av en bil.
02:19
Publisert: