Da de første 30 eksemplarene av billigmodellen Model 3 ble levert i fjor sommer, varslet Tesla at selskapet ville produsere rundt 5000 eksemplarer av elbilen i uken ved utgangen av året.

Slik gikk det ikke. Senere ble denne målsetningen utsatt til utgangen av første kvartal. Nå skyves det nok en gang på produksjonsmålet.

Nå lover selskapet å få opp tempoet i produksjonen til rundt 2500 eksemplarer i uken innen utgangen av første kvartal og rundt 5000 eksemplarer i uken innen utgangen av andre kvartal i år.

I en oppdatering til investorene onsdag kveld opplyser selskapet at det leverte 1550 eksemplarer av Model 3 i fjorårets siste kvartal. I tillegg var rundt 860 eksemplarer på vei ut til kundene ved utgangen av kvartalet.

Selskapet opplyser at det i løpet av fjerde kvartal gjorde store fremskritt med tanke på å redusere flaskehalser i produksjonen. I løpet av de siste syv arbeidsdagene i 2017 ble det produsert 793 eksemplarer av Model 3. I løpet av de aller siste dagene av fjoråret ble produksjonen økt til et tempo som tilsvarer 1000 Model 3-eksemplarer i uken, opplyser selskapet.

Fra 9. desember og frem til nyttår produserte selskapet flere eksemplarer enn det ble produsert i de fire foregående månedene med produksjon av Model 3.

– Dette er grunnen til at vi ikke har vært i stand til å levere mange av disse bilene i løpet av julehøytiden, skriver selskapet i meldingen.

Samlet leverte selskapet 101.312 eksemplarer av selskapets to andre elbilmodeller, Model S og Model X i løpet av 2017. Dette er en økning på 33 prosent fra 2016, opplyser selskapet onsdag.(Vilkår)

Snørekord i USA
Byen Erie i USA har opplevd opptil 165 cm snø i julen.
00:39 Min
Publisert: