Den amerikanske elbilprodusenten Tesla produserte til sammen 34.494 biler i første kvartal i år, noe som er en vekst på 40 prosent fra kvartalet før, og det beste produksjonskvartalet noensinne for Tesla.

Målet om å bygge 2500 av den rimeligere modellen Model 3 ukentlig, ble ikke innfridd, men produksjonen er doblet i løpet av kvartalet, og til sammen ble det bygget 9.766 eksemplarer av modellen. De siste syv dagene er produksjonstakten kommet opp i 2000 biler, skriver Tesla i kvartalsrapporten. Tesla hevder det er den raskeste veksten for noen bilprodusent i moderne tid, og at hvis den fortsetter, så vil den overgå også T-Ford i vekst.

I rapporten skryter Tesla også av at Model 3-kundene er de mest fornøyde de hittil har hatt, og at kvaliteten på bilene som bygges er god.

Som et svar på Elon Musks egen aprilspøk om at Tesla var konkurs, heter det i rapporten at selskapet ikke trenger å hente inn mer kapital gjennom ekstraordinære tiltak.

Aksjekursen føk opp ved børsåpningen tirsdag, men har etter en knapp times handel stabilisert seg drøye ett prosentpoeng opp fra siste sluttkurs.

Hittil i år er det registrert 1699 Tesla i Norge, noe som sender merket til en sjetteplass blant bilmerkene i Norge.(Vilkår)

Se her kjører Tesla Model 3
Her er bilen som skal gjøre Tesla til en masseprodusent.
00:17
Publisert: