Batteriene er en strategisk viktig komponent for elbiler.

Nylig ble det kjent at Tesla har søkt patent på ny batteriteknologi som vil forbedre tre viktige batteriegenskaper.

Teslas batteriforskningsgruppe har søkt om et patent som bygger på en ny kjemisk prosess i battericellene som skal gi både raskere lading, lenger levetid og til lavere kostnader, skriver Electrek.

Patentsøknaden ble innlevert ifjor sommer, men ble først nylig publisert på nettsidene til de amerikanske patentmyndighetene.

Ikke i Teslas biler i dag

Patentsøknaden som er benevnt «Novel battery systems based on two-additive electrolyte systems», beskriver hvordan man gjennom bare to forskjellige tilsetningsstoffer kan forbedre batteriets ytelse.

I søknaden beskrives hvordan elektrolyttløsningen med to tilsetningsstoffer kan benyttes på såkalte NMC-batterier (nikkel, mangan, kobolt). Dette er en batteritype som i dag benyttes av mange av elbilprodusentene, men ikke av Tesla.

Tesla benytter i dag kun NCA-batterier (nikkel, kobolt, aluminium) i sine biler.

Dette betyr dramaet rundt Norwegian for prisen på sommerens flybilletter:

Hør podkasten «Finansredaksjonen» fra Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Test av Tesla Model 3: Slik takler den norsk vinterføre
De første eksemplarene av Tesla Model 3 er endelig på norske veier, nesten to år etter at tusenvis av nordmenn bestilte bilen.
03:12
Publisert: