Torsdag publiserte amerikanske trafikkmyndigheter dokumenter hvor det fremkommer at det automatiske systemet som skal sikre at folk ikke klemmer fingrene i vinduene på over en million biler av Teslas Model 3, Model S og Model X ikke fungerer som det skal.

Ifølge The Guardian skal det dreie seg om brudd på nasjonale standarder for elektriske vinduer. Den defekte mekanismen skal sikre at vinduene stopper hvis bilen oppdager at noe er i klem. Avisen skriver at Tesla oppdaget problemet under tester i august.

Problemene skal ifølge selskapet la seg fikse ved en enkel oppdatering av programvaren. Eierne av de aktuelle bilene vil motta informasjon fra Tesla fra og med 15 november.

Ifølge Guardian kjenner ikke Tesla til noen at noen har skadet seg som følge av problemene.

Nyheten om tilbakekallingen ble ikke tatt godt imot av markedet, skal vi tro CNBC. Tesla-aksjen faller over fire prosent på børsen i dag. Den brede teknologiindeksen Nasdaq faller i skrivende stund 1,35 prosent.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elon Musk i Stavanger: – Takknemlig for støtten det norske folk har gitt elbiler
Elon Musk dukket opp på ONS i Stavanger mandag morgen.
02:03
Publisert: