I et podkastintervju med ARK Invest, et selskap som eier aksjer i Tesla, snakker Elon Musk om det selvkjørende Autopilot-systemet i Tesla.

– Jeg tror vi kommer til å bli helt selvkjørende i år. Det betyr at bilen vil være i stand til å finne deg på en parkeringsplass, plukke deg opp og kjøre deg helt frem til din destinasjon uten avbrytelser – i år. Det er jeg sikker på. Ingen tvil om det, sier Musk i podkasten.

Sove bak rattet

Autopilot-systemet til Tesla har ikke vært uten problemer. En rekke ulykker har forekommet mens Autopilot-systemet har vært slått på. Enkelte ulykker har vært fatale, og blant annet slått hardt inn i aksjekursen til Tesla. Men gang på gang har det imidlertid vist seg at førerne er blitt varslet i god tid før ulykkestidspunktet, men at man ikke har foretatt seg noe.

Ifølge Musk vil man ved utgangen av 2020 trygt kunne sove bak rattet uten å bekymre seg.

– Mitt bud på når vi tror det er trygt for noen å falle i søvn og våkne opp ved sin destinasjon? Antagelig mot slutten av neste år. Da tror jeg det er trygt nok for det, sier han i intervjuet.

500.000 biler i år

Onsdag morgen melder Elon Musk på Twitter at Tesla vil ha en årlig produksjonsrate på 500.000 biler ved utgangen av 2019. For 2019 samlet ventes det å bli produsert 400.000 biler. I fjor ble det publisert 350.000 biler – mer enn en dobling sammenlignet med 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Test av Tesla Model 3: Slik takler den norsk vinterføre
De første eksemplarene av Tesla Model 3 er endelig på norske veier, nesten to år etter at tusenvis av nordmenn bestilte bilen.
03:12
Publisert: