DN er på plass utenfor Teslas kontorer på Skøyen der et knippe Tesla fans og et større presseoppbud har samlet seg.

– Jeg er her for å takke Elon Musk for bilen jeg har fått, sier Fernardo Antunes til DN.

– Jeg er her for å takke Elon Musk for bilen, sier Fernardo Antunes til DN. Også datteren Rita (9) er en svoren Tesla-tilhenger. – Han skaper fremtiden og et bedre miljø, sier hun.
– Jeg er her for å takke Elon Musk for bilen, sier Fernardo Antunes til DN. Også datteren Rita (9) er en svoren Tesla-tilhenger. – Han skaper fremtiden og et bedre miljø, sier hun. (Foto: Mads Randen)

Også datteren Rita (9) er med. Også hun er en svoren Tesla-tilhenger.

– Han skaper fremtiden og et bedre miljø, sier hun.

Erik Spade har tatt med sønnen Jacob for å forsøke å få et glimt av Musk. Men han eier ikke selv en Tesla.

– Det er ikke bilen som er imponerende. Du har SpaceX, The Boring Company og Hyperloop. Det er rett og slett helt unikt hva han har fått til, sier Erik Spade.

Tvitret at han var på vei

«Forlot nettopp Zeebrugge, nå Tilburg og deretter Teslas hovedkvarter i Amsterdam. I kveld Oslo for å inspisere servicen i Norge. Spennende å se tusenvis av Model 3-biler på vei til sine europeiske eiere», skrev Tesla-sjefen på Twitter lørdag ettermiddag.

Lørdag kom Elon Musk innom Norge på en rask visitt. Dette er imidlertid ikke første gangen toppsjefen er i Norge. I 2016 besøkte han konferansen Grønn Omstilling.
Lørdag kom Elon Musk innom Norge på en rask visitt. Dette er imidlertid ikke første gangen toppsjefen er i Norge. I 2016 besøkte han konferansen Grønn Omstilling. (Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix)

Norgesbesøket er ikke varslet på forhånd, men Tesla Norge bekrefter at Musk besøker den norske hovedstaden lørdag.

– Som han selv skriver på Twitter, gjelder besøket servicesituasjonen til Tesla i Norge. Vi har erkjent at vi har hatt utfordringer med verkstedskapasiteten vår i Norge og har gjort en rekke grep for å forbedre dette i 2018. Musk er her for å møte det norske teamet og for å se på forbedringene som allerede er gjort, samt planene fremover, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge til NTB.

Sprengt verkstedkapasitet

Det er uklart hvor lenge Musk skal være i Norge. Roland ønsker ikke å gi noen ytterligere detaljer om Musks norgesbesøk overfor DN.

I løpet av fjoråret fikk Tesla skarp kritikk for å ha sprengt verkstedkapasitet. Frustrerte Tesla-eiere måtte vente i månedsvis på service. Selskapet har derfor tatt grep. I fjor ansatte Tesla Norge mer enn 360 nye personer til sitt serviceteam – en dobling av avdelingens størrelse.

Musks Twitter-melding fikk klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) til å rykke frem med en invitasjon til å diskutere elbiler med Tesla-sjefen.

Et lite knippe mennesker forsøker å få et glimt av Tesla sjefen utenfor kontorene på skøyen.
Et lite knippe mennesker forsøker å få et glimt av Tesla sjefen utenfor kontorene på skøyen. (Foto: Mads Randen)

– Jeg svarte på Twitter-meldingen hans med en invitasjon til å diskutere hvordan vi skal få til dette skiftet vi er i nå. Norge er midt inne i en elbil-revolusjon som ingen andre land er i nærheten av. Og vi har målsettinger som er på et helt annet ambisjonsnivå enn andre land, sier Elvestuen til NTB, som sier at han ennå ikke har fått svar på invitasjonen.

Tesla-sjefen er elsket av sine tilhengere og hatet av sine motstandere. Musk har stått i flere kontroverser det siste året, og er kjent for å være svært aktiv på Twitter. Du kan høre mer om hans krumspring her:

Businessverdenens svar på Donald Trump, sier DNs kommentator om Elon Musk.

Hør fersk DN-podkast om Tesla og Musk. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ivanka Trump: «Sexistisk og ydmykende»
En kunst-performance der presidentens datter støvsuger brødsmuler skaper furore i Washington DC
01:20
Publisert: