Tirsdag kveld kom Musk med den oppsiktsvekkende uttalelsen om at han vurderer å gjøre selskapet privat. Han skrev videre at han har sikret seg den nødvendige finansieringen til å kjøpe aksjene til en stykkpris til 420 dollar.

En handel til den prisen vil koste Musk 72 milliarder dollar, eller 590 milliarder kroner, ifølge Reuters.

Vil stanse «negativ propaganda»

Aksjene steg omlag åtte prosent etter nyheten ble kjent. Da handelen ble satt på vent tirsdag kveld, var stigningen på 7,54 prosent.

– Dette er ikke et tvangssalg, og jeg håper alle aksjonærene blir i selskapet. Det vil være mye bedre og mindre forstyrrende som et privat selskap. Slutt på all negativ propaganda fra aksjemarkedet, skriver Musk videre.

Samtidig melder Financial Times Saudi-Arabia har kjøpt mellom tre og fem prosent av Tesla-aksjene i år, til en verdi av 2,9 milliarder dollar. Det tilsvarer over 20 milliarder norske kroner.

Tesla slapp sitt resultat for andre kvartal i begynnelsen av måneden, der selskapet tapte 3,06 dollar per aksje.

Finansverktøyet FactSet forventet et tap på 2,88 dollar per aksje, og en økt omsetning på 3,99 milliarder dollar, mot 2,79 milliarder dollar samme periode året før. Den faktiske omsetningen havnet på fire milliarder.

Musk har også nylig vært i Twitter-problemer. Tesla-aksjen falt 3,5 prosent i midten av juli etter at han beskyldte en brite som deltok i grotteoperasjonen i Thailand for å være pedofil.

Spekulerer i lovbrudd

Selv for en person som er kjent for å komme med spenstige Twitter-utbrudd, har Musk nådd nye høyder, mener Marketswatchs byråsjef Steve Goldstein.

– Det mest åpenbare spørsmålet er om Musk er seriøs. Hvis han er det, kan han ha brutt loven med sin tvitring ved å ikke informere investorene først, skriver Goldstein.

Musk virker derimot å ha informert de ansatte om sine tanker, ifølge et blogginnlegg. Her skriver han at ingen endelig avgjørelse er tatt og at det blir opp til aksjonærene å stemme.

– Dette handler ikke om at jeg skal samle all kontrollen hos meg selv. Jeg eier omlag 20 prosent av Tesla nå, og regner med å gjøre det samme i etterkant av en eventuell avtale, skriver han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skambud på Fred. Olsen Energy
Kreditorene kommer aldri til å gå med på det, sier DNs børskommentator.
01:09
Publisert: