Tesla har nå satt opp prisene på alle sine modeller. Billigste modell fra det populære elbilmerket er dermed Tesla Model 3 Standard Range Plus til 430.900 kroner.

Prisøkningen varierer

Med den svake utviklingen til den norske kronen, har det bare vært et tidsspørsmål før prisøkningen kom. Siden årsskiftet har den norske kronen svekket seg mot amerikanske dollar med 16,3 prosent. Den største økningen kommer på den rimeligste Model 3 SR Plus som øker fra 384.900 kroner til 430.900 kroner, en økning på nesten 12 prosent. De andre modellene øker med mellom 2,4 og åtte prosent. Med unntak av den kommende mindre suven Model Y, har ikke Tesla økt prisene sine siden november i fjor. Da kostet en dollar litt over ni kroner.

Dagens kurs ligger på 10,27 kroner per dollar, så Teslas prisøkning tar ikke hensyn til hele valutatapet.

Også ny suv øker i pris

Tesla har akkurat startet leveringer av den nye suven, Model Y, på hjemmemarkedet i USA. Dette ventes å bli en suksess i Norge. Prisene på denne modellen har økt fra 507.000 kroner til 534.900 kroner, for den billigste versjonen med firehjulsdrift.

Hittil i år er det registrert 1423 Tesla i Norge. Det er selvsagt et kraftig fall fra fjoråret da leveringene av Model 3 startet. Samlet er det registrert over 50.000 Tesla i Norge, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

DN har bedt om en kommentar fra Tesla, uten å oppnå kontakt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.