For en drøy måned siden, økte Tesla sine priser etter en lang periode med en svak norsk krone.

Nå har Tesla kuttet i prisene i USA med opptil seks prosent for å stimulere etterspørselen. Dette følges nå opp også i Norge, for merkets eldre modeller, Model S og Model X, med et priskutt på opptil 7,4 prosent.

Ned 60.000

– Det er riktig at vi har satt ned prisen for innstegsmodellene globalt, sier Even Sandvold Roland, informasjonssjef i Tesla Motors Norway til DN.

Tesla Model S Long Range er den billigste modellen, og prisen kuttes med hele 60.000 kroner til 749.990 kroner. Så billig har ikke Tesla Model S vært siden den kom med det mindre batteriet i Standard Range-modellen. Denne finnes ikke lenger.

Også de andre utgavene av Model S og Model X blir billigere. Long Range-modellen av suven X, får et priskutt på 50.000 kroner, eller 5,5 prosent. De spreke Performance-modellene faller også med 50.000 for Model S og 30.000 for Model X. Samtidig har Tesla fjernet gratis superlading for disse modellene.

– Mer tilgjengelig for flere

– Vi gjør jevnlige prisendringer, så bilene skal bli mer tilgjengelig for flere, sier Roland.

Både Model S- og Model X-salget i Norge har dabbet av etter at Model 3 kom. Hittil i år er det registrert kun 170 Model X og kun 68 Model S ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken.

I USA kuttes også prisen på Model 3 med 2000 dollar. På de norske nettsidene har prisene for Model 3 og den kommende Model Y ikke endret seg. Leveringer av den nye, rimeligere suven, Model Y, er ikke påvirket av koronasituasjonen og skal starte som før kommunisert.

– Det er samme informasjon som da den ble lansert. Vi starter leveringer i starten av neste år, sier Roland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.