Axel Tangen blir ny sjef for Tesla i Norge, melder bransjenettstedet Bilnytt.no. Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland bekrefter dette overfor DN.

Tangen tar over etter Pål Simonsen som DN kunne melde sluttet i stillingen i sommer. Tangen har jobbet i Tesla siden 2013. Han har tidligere vært sjef for Tesla Skøyen og deretter regionsjef i Tesla, før han nå altså får tittelen Director Northern Europe i Tesla Motors. Det innebærer ansvaret for Norden, samt også Norge ettersom det ikke er en egen sjef for Norge.

–Hva blir dine viktigste oppgaver i den nye jobben?

–Vi har et fantastisk team på plass i Norden, og målet mitt er ene og alene å sørge for at de har det de trenger for å kunne jobbe for kundene våre, skriver Axel Tangen i en epost til DN.

Jobber videre med serviceutfordringene

Tidligere i sommer har det vært mye medieomtale på de lange ventetidene for å få verkstedtime på Teslas servicesentere. Biler har hopet seg opp rundt Teslas lokaler.

–Hva vil du gjøre med verkstedkapasiteten?

–Tesla bruker ikke reklame, og vår viktigste markedsføringskanal er fornøyde kunder som snakker varmt om oss. Når det gjelder service er vi godt i gang med blant annet tiltakene vi beskrev i sommer, og vi kommer til å fortsette arbeidet for å kunne gi en stadig bedre kundeopplevelse, skriver Tangen.

Tesla har så langt i 2018 registrert nesten 6500 biler i Norge, noe som er opp over 30 prosent fra 2017, da selskapet omsatte biler og tjenester for 6,8 milliarder kroner.

Ny massemodell

Neste år starter Tesla leveringene av den nye folkelige Model 3 utenfor hjemmemarkedet i USA. Bilen ble nylig vist offisielt for første gang i Europa under bilutstillingen i Paris.

– Er den norske organisasjonen klar for Model 3?

–Ja, skriver Tangen.

Nylig la Tesla frem sine resultater for tredje kvartal, der de positive tallene overrasket analytikerne. Det gjorde at aksjen steg med 15 prosent da tallene ble publisert onsdag kveld denne uken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vil Elon Musk lykkes? Det gjenstår å se
Er du interessert i Tesla-aksjen, er det én ting du må følge med på.
01:25
Publisert: