Tesla klarer ikke å oppfylle forventningene til leveransene av Model 3 i fjerde kvartal. Bare 5000 av de 15.000 varslede bilen kommer på veien, ifølge analytikere i KeyBanc.

Dermed faller Tesla-aksjen rundt to prosent etter børsåpningen onsdag.

Det har lenge blitt stilt spørsmål ved Teslas leveringsdyktighet av bilen som nå skal introduseres i massemarkedet.

Analytikerne Brad Erickson og Elliot Arnson tviler ikke bare på leveringsdyktigheten. De er også bekymret for den fremtidige lønnsomheten til Tesla.

– Selv om det sannsynligvis vil ta noen kvartaler før det vil bli avklart hvilke bruttomarginer Model 3 vil ligge på, fastholder vi sektorvektingen og tror marginbildet vil skuffe og investorene vil få erfare at veksten i salget av Model S og Model X ikke vil vokse i samme grad, noe som ikke reflekteres i aksjene, skriver de i et notat.

De har sjekket med 18 Tesla-forhandlere rundt om i USA og tviler på at Model 3 vil oppfylle salgsestimatene.

Analytikerne i KeyBanc tror at investorene må erkjenne at salget av Modell S og Model X ikke oppfyller vekstmålene, at bruttomarginen ikke vil øke i tråd med forventningene, og de stiller også spørsmål ved om etterspørselen etter Modell 3 vil være stor nok til å nå målet for bruttomarginen.

Året så langt har vært litt av et rally for Tesla-aksjen – fra 220 dollar ved inngangen av året til toppnoteringen på vel 380 dollar i sommer. Nå handles den for 311 dollar.(Vilkår)

Se Teslas nye superbil i fart
Om to-tre år kan du kjøper Teslas nye generasjon av Roadster, som akselererer raskere enn noen annen bil.
00:31
Publisert: