Tesla-sjef Elon Musk tok seg god tid til å svare på spørsmål og fortelle om Teslas planer på selskapets årlige aksjonærmøte.

En av tingene Musk lovte på møtet var at det ikke vil drøye lenge før Tesla kan tilby biler med rekkevidde på 400 miles (640 kilometer), skriver CNBC.

Tesla har vært i hardt vær den siste tiden med fallende aksjekurs og eksperter som har uttrykt sin skepsis til etterspørselen etter selskapets biler i 2019.

Dette avviste Musk:
– Jeg vil gjøre det helt klart. Det er ingen problemer med etterspørselen. Absolutt ikke, sa Musk ifølge The Verge.

Vil bygge flere «gigafabrikker»

Musk sa det var brukbare muligheter til å oppnå et rekordkvartal, men at problemet er å vokse tilstrekkelig raskt, og at batteriproduksjonen er flaskehalsen. I den forbindelse avviste Musk ikke muligheten for at selskapet på sikt vil gå inn i gruvebransjen.

Tesla vil også bygge «gigafabrikker» – som både skal lage batterier og produsere elbiler – på alle kontinenter. Planene for en slik i Europa skal trolig avgjøres i løpet av året. Både Sverige og Nederland har tidligere vært nevnt i spekulasjonene for hvor en slik fabrikk vil bli bygd. I dag har Tesla to gigafabrikker i drift i USA og en under bygging i Kina.

Undervannsbil

Musk fortalte også de fremmøtte på spørsmål fra en aksjonær om at Tesla har designet en elektrisk undervannsbil, skriver Electrek.

-Morsomt at du spør, vi har faktisk designet en undervannsbil, som den fra «The Spy Who Loved Me» – Lotusen som på en måte forvandler seg til en undervannsbil.

Musk bekreftet samtidig at han fortsatt eier denne James Bond-bilen.

Tesla-sjefen har tidligere uttrykt at han er veldig glad i den varslede pickupen som Tesla skal lansere. Han gjentok dette på aksjonærmøtet.

- Jeg tror ærlig talt det er den kuleste bilen jeg noensinne har sett, sa han ifølge The Verge.

Det ble ikke presentert noen bilder av den kommende pickupen på møtet tirsdag, men Musk sa at den forhåpentlig vil lanseres på sensommeren neste år. Han gjentok også at den vil bli mer funksjonell enn Fords salgsvinner F-150, og at de håper startprisen vil bli under 50.000 dollar (cirka 430.000 kroner).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.