Onsdag kveld norsk tid la elbilprodusenten Tesla frem resultater for fjerde kvartal og helåret 2019.

Kort sagt knuste det alle mulige forventninger og forhåndsestimater satt av analytikere, da selskapet meldte om en omsetning på 7,4 milliarder dollar i fjerde kvartal 2019.

I etterkant av fremleggelsen av rapporten tok Musk, sammen med Martin Viecha, direktør for investorrelasjoner, og Zachary Kirkhorn, finansdirektør, del i en telefonkonferanse der de besvarte spørsmål fra investorer og analytikere.

I sin innledning kom Musk inn på den mye omtalte presentasjonen av Tesla Cybertruck, som på spektakulært vis slo helt feil i fjor høst da de skuddsikre vinduene på bilen viste seg å være langt fra uknuselige.

Hendelsen ble spredt som ild i tørt gress på sosiale medier, og flere selskaper kastet seg på latterliggjøringen av elbil-produsenten og Musk på Twitter.

– Da vi presenterte Cybertruck for et par måneder siden – det gikk viralt. Vi ønsket å lage et produkt som var overlegent noe annet på alle mulige måter, og uten noen forestilling om hvordan noe slikt skulle se ut, sa Musk og la til:

– Cybertruck ble skapt fra et ståsted om at vi ville lage noe «badass» og futuristisk. Vi ville at det skulle se ut som den kom rett ut fra et filmsett, sa Tesla-sjefen.

«It's going to be pretty nuts»

Ifølge toppsjefen selv har han aldri sett en større etterspørsel på noen andre Tesla-modeller.

– Jeg tror vi kommer til å produsere så mange vi klarer å selge i mange år fremover. «It's going to be pretty nuts», sa Musk.

Tesla rapporterte tidligere i januar om leveringer av 112.000 kjøretøy globalt i løpet av fjerde kvartal. Dette tallet topper Wall Streets estimater og matcher det laveste salgsmålet til Musk, ifølge CBNC.

Teslas enorme børsopptur de siste ukene har også ført til at Musk kan få utløst en heftig bonus, som er en del av hans avlønningspakke. I skrivende stund har selskapet en markedsverdi på 104,72 milliarder dollar.

Vanvittig børsrally

Så langt i år er Tesla-aksjen opp nesten 50 prosent på børs, og elbil-produsenten har siden desember i fjor nådd nye kurstopper nærmest daglig.

Aksjekursen steg med 10,3 prosent torsdag til en ny rekordnotering på 640 dollar. Børsverdien er på 115 milliarder dollar.

Men til tross for den enorme børsoppgangen er det likevel mange som er skeptiske til aksjen, og mener den er kraftig overpriset.

Tesla skyter fart på børs - Kan utløse giga-bonus for Elon Musk

Tidligere i januar tok Tesla over førsteplassen som den mest shortede aksjen i USA, etter at Apple det siste året har hatt den tvilsomme æren av å være det selskapet investorer og forvaltere tror at kommer til å falle på børs.

Forvalter Jan Petter Sissener, som sitter på en stor shortposisjon i selskapet, tapte 25 millioner kroner på investeringen i desember, og uttalte følgende til DN tidligere i januar.

– Jeg skjønner ikke noe av prisingen. De produserer 400.000 biler i året, og da betaler du over 215.000 dollar per bil de produserer. Det blir ikke butikk av det. Skal Tesla koste mer enn folkevogn, liksom? Den ene produserer 400.000 biler og den andre produserer ti millioner biler. Den ene tjener bøtter og spann med penger, den andre gjør ikke det, sa Sissener.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.