«The only thing beyond Ludicrous is Plaid», tvitret nylig Elon Musk. Setningen gir i seg selv ikke så mye mening, men betyr altså at Teslas modeller skal bli enda raskere enn de er, og et åpenbart svar på Porsches første elbil Taycan, som ble lansert tidlig i september.

Litt senere spesifiserer Musk at bilene som får «Plaid Mode», får tre motorer, og at denne motoriseringen settes i produksjon om et års tid for modellene S, X og Roadster. Uttrykket «Plaid» er hentet fra 80-tallskomedien Spaceballs, og ble brukt i forbindelse med at romskipet i filmen nådde hinsides hastigheter.

Dagens Model S og Model X har to motorer og den raskeste versjonen gjør null til 100 kilometer i timen på 2,6 sekunder, riktignok etter amerikansk «rullende start». Det er to tiendedeler raskere enn Porsche Taycan Turbo S, som er den sprekeste modellen fra den tyske sportsbilprodusenten.

Musk sier også at de nye modellene blir dyrere enn dagens utvalg, men billigere enn konkurrentene. Han sikter antagelig her til Taycan, som i toppversjon koster fra nesten 1,6 millioner kroner.

Tesla-sjefen har tidligere sagt at den amerikanske produsenten denne uken har sendt en bil til Nürburgring for å sette rekord der. For firedørs elbiler er det nettopp Porsche Taycan som innehar gjeldende rekord. Tesla kunngjorde nylig at de har satt rekord for firedørssedaner på racerbanen Laguna Seca i California.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.