Elbil- og batteriprodusenten Tesla la sent onsdag frem nok et kvartalsresultat med minus. Bilmerket står i fare for å miste glansen før selskapet begynner å tjene nok penger til å gå med overskudd.

Arndt Ellinghorst, global sjefanalytiker for bilbransjen i Evercore ISI Group nedgraderte nylig Tesla-aksjen til «underperform», og han mener det er stor risiko for at selskapet brenner opp alle pengene og dermed hele likviditeten.

Ellinghorst sier i et intervju med CNBC at enkelte av modellene, som Model S fra 2012 og Model X fra 2015 begynner å bli «ganske gamle», og at det er usikkert hvor lenge Tesla kan ta premiumpris for bilene.

– Jeg mener at S og X er ganske avanserte sett i en hvilken som helst normal livssyklus for et produkt, så de trenger virkelig en betydelig oppgradering for å forsvare prisingen, sier Ellinghorst til CNBC.

Han påpeker at Tesla-sjef Elon Musk også har vært uklar om prisstrategien for å opprettholde etterspørselen, og at salgsmålet for de nye modellene 3 og Y på én million enheter er urealistisk.

Akkurat nå sliter Tesla med å levere Model 3 til Europa og Kina, mens etterspørselen i USA falt etter at gunstige skatteincentiver ble fjernet i februar.

Ellinghorst sier Tesla også vil få stadig mer konkurranse i premiummarkedet for elbiler.

– Bilmerket vil bli mindre eksklusivt enn det har vært, fremholder han.

Tesla-aksjen ligger torsdag an til å ende på det laveste nivået på over to år, etter et fall på over fire prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.