Med katastrofetall på Norsk kundebarometer, dver Tesla faller fra en 4. plass til 51.-plassen og dårligst blant bilforhandlerne, kan kundene nå endelig glede seg over at det blir mulig å utstyre folkemodellen Model 3 med tilhengerfeste.

–Det kan nå bestilles på nye biler og koster 8300 kroner og kan dra henger opp til 910 kilo. Det gir bilen et større bruksområde enn før, man kan få med sykkelstativ eller en liten tilhenger, sier Even Sandvold Roland, informasjonssjef i Tesla Norge.

Hva med eldre biler?

–Nei, det er ikke mulig å ettermontere, det er noen europeiske regler som gjør at det ikke er mulig, sier Sandvold Roland.

Tilhengerfeste blir tilgjengelig på alle utgaver av Model 3 som selger i Norge, med unntak av den sportsligste Performance-modellen.

Tilhengerfeste har lenge vært etterspurt blant norske elbilkunder. Hittil har kun de dyrere modellene Tesla Model X, samt konkurrentene Jaguar I-Pace, Audi E-tron og den kommende Mercedes-Benz EQC vært mulig å få med tilhengerfeste. Tesla Model 3 med en innstegspris på under 370.000 kroner den rimeligste elbilen som har mulighet for å trekke tilhenger. Mange av reservasjonsholderne for Kia E-Niro avventer eventuell godkjennelse for tilhengerfeste for den modellen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.