2018-modellen av Tesla Model 3 har gjennomgått krasjtestene til amerikanske NHTSA (The National Highway Traffic Safety Administration), den amerikanske versjonen av det europeiske instituttet som tester biler (NCAP). Konklusjonen er at Tesla Motors og Elon Musks nye familiebil får fullt hus – fem av fem stjerner.

NHTSA-test av Tesla Model 3.
NHTSA-test av Tesla Model 3. (Foto: NHTSA)

Tesla fikk samme resultat for Model S og Model X, skriver Electrec.co, som skriver at fem av stjerner ikke er så uvanlig, men at Tesla i tillegg fikk toppscore i alle testkategorier og underkategorier.

Kollisjonstesterne hos Euro NCAP testet nylig fire nye biler, og to av dem fikk fem stjerner. En fikk bare tre. Les mer om dette her: Så sikre er disse nye bilene(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Det blir knust en del biler, for det er flere typer ulykker man må teste for.
Det blir knust en del biler, for det er flere typer ulykker man må teste for. (Foto: NHTSA)