Elbilprodusenten Tesla har utfordringer med å få levert biler til kundene i USA.

Natt til fredag norsk tid lanserte Tesla den nye kompaktflerbruksbilen (suv) Model Y. Få timer senere gikk det ut en intern epost med bønn om at ansatte i USA nok en gang hjelper til med å få levert biler til kundene innen utgangen av første kvartal, skriver Business Insider (BI).

– Vi trenger din hjelp til å få fart på at flere frivillige melder seg. Vi må levere 30.000 flere biler i løpet av de neste 15 dagene, heter det i eposten fra Tesla-direktør Sanjay Shah til de ansatte. BI bekrefter å ha sett en kopi av eposten.

Tesla har ifølge BI gjennom lengre tid hatt problemer med å levere sine biler til kundene.

I september sa Tesla-sjef Elon Musk at selskapet hadde vært gjennom et «produksjonshelvete», og at man nå befant seg i et «logistikkhelvete».

Kjørte i tre timer

Årsaken er blant annet at Tesla i motsetning til de fleste bilprodusenter i verden har droppet klassiske bilforhandlere og i stedet selger sine biler via egne butikker. Noe som tilsynelatende ikke har vært uten problemer.

Business Insider forteller blant annet om en medarbeider som skal ha kjørt i tre timer i en ny Tesla for å levere den til en kunde, før medarbeideren tok en Uber-taxi på selskapets regning tilbake til arbeidsstedet.

– Vi trår til fordi vi ønsker at selskapet lykkes. Vi gjør det for vår egen jobbsikkerhet og for selskapet, sier medarbeideren til BI. Vedkommende ønsker å være anonym da ansatte ikke har tillatelse til å uttale seg offentlig om saker som vedrører Tesla.

Tesla avslo å kommentere Business Insiders historie.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vil Elon Musk lykkes? Det gjenstår å se
Er du interessert i Tesla-aksjen, er det én ting du må følge med på.
01:25
Publisert: