Elbilprodusenten Tesla endte med et underskudd på 330,3 millioner dollar i årets første kvartal, viser kvartalsrapporten som selskapet la frem onsdag kveld norsk tid. 

Dette tilsvarer et tap per aksje på 2,04 dollar i årets første kvartal, mot et tap på 2,13 dollar per aksje i samme periode året før. 

Det var imidlertid ventet et langt mer moderat tap på 1,23 dollar per aksje, ifølge estimater innhentet av Factset. 

Tesla-aksjen faller over to prosent i utvidet handel onsdag kveld, etter å ha steget moderat i ordinær handel. 

Omsetningen endte på 2,7 milliarder dollar, opp fra 1,6 milliarder dollar året før. Omsetningen var dermed høyere enn analytikerne hadde sett for seg på forhånd. Det var ventet en omsetning på 2,6 milliarder dollar i kvartalet, ifølge estimatene innhentet av Factset. 

I sin oppdatering til aksjonærene skriver toppsjef Elon Musk og finansdirektør Deepak Ahuja at selskapets produksjon av biler i kvartalet økte med 64 prosent på årsbasis. Det gjorde selskapet i stand til å levere rekordhøye 25.051 biler i løpet av kvartalet.

I oppdateringen understrekes det at selskapet er i rute til å kunne starte produksjonen av selskapets nye Model 3 i juli i år.

Selskapet gjentar at målet er å nå en produksjonshastighet på 5000 Model 3-enheter i uken mot slutten av året og 10.000 biler i uken i løpet av 2018.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.