Bilkjøpere som er opptatt av sikkerhet har nå fått en grunn til å vurdere Teslas nye Model 3.

I en omfattende sikkerhetstest hos The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) i september, fikk Tesla Model 3 med bakhjulsdrift fem stjerner av fem mulige i alle kategorier.

NHTSA er en føderal etat underlagt det amerikanske transportdepartementet.

Testen til NHTSA tilsvarer den såkalte NCAP-testen (New Car Assessment Program).

Nylig har NHTSA frigitt detaljerte data fra testen av Model 3 om sannsynligheten for å komme alvorlig til skade i en ulykke. Dataene viser at Teslaen oppnådde den laveste sannsynligheten av alle biler som noensinne er testet, og dermed den udiskutabelt sikreste bilen basert på denne standarden, skriver Electrek.

Tesla skriver på sin egen blogg at de har hatt som mål at Model 3 skulle bli den sikreste bilen de noensinne har bygget, og at de nye dataene fra NHTSA viser at den har lavest risiko av alle biler som etaten noensinne har testet.

Model 3 fikk toppkarakter i alle ulykkeskategorier, inkludert frontkollisjon, velteulykker og sammenstøt i siden.

Tesla topp 1,2 og 3

Tesla argumenterer selv for at de gode resultatene skyldes at de tyngste komponentene i bilen, som batteripakken, er plassert tett rundt bilens lave tyngdepunkt. Dette gir ifølge selskapet en både økt kontroll samtidig som det reduserer risikoen for at bilen velter. Tesla har selv gjort egne tester som skal ha vist at taket på Model 3 kan motstå press tilsvarende tre ganger bilens vekt.

Det er ikke første gang at biler som er testet av NHTSA har fått toppkarakter i samtlige kategorier, men de detaljerte dataene fra NHTSA viser ifølge Electrek at ingen biler har tidligere klart testen like godt.

Annen- og tredjeplass i NHTSAs sikkerhetstest innehas av Model S og Model X, som gjør Teslas biler til de beste som noensinne er vurdert, skriver Tesla.

Tesla Model S har tidligere også fått fem stjerner i den europeiske NCAP-testen, men så langt har Model 3 ikke blitt testet i den europeiske varianten.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Har du plukket plast langs kysten i sommer?
Hør hva Erna Solberg og andre på Havet-konferansen svarer på spørsmål om de har plukket plast på strendene.
01:18
Publisert: