Teslas folkemodell, sedanen Model 3, har latt vente på seg lenge. Nå ser det ut til at Tesla endelig har fått mer fart på produksjonen av elbilen og at flere modeller vil komme om ikke altfor lenge.

Via Twitter kunngjorde Tesla-sjef Elon Musk søndag spesifikasjonene på de firehjulsdrevne versjonene av Model 3: «Cost of all options, wheels, paint, etc. is included (apart from Autopilot). Cost is $78k. About same as BMW M3, but 15 % quicker & with better handling. Will beat anything in its class on the track.»

«Amazing»

78.000 dollar er med dagens kurs drøye 630.000 kroner. I Norge koster BMW M3 fra 970.000 kroner med sine 430 hestekrefter og en akselerasjonstid på 4,1 sekunder fra null til 100 km/t.

«Driving feel is amazing», skriver Musk, og det bør den nok også være om den skal danke ut BMW M3, som er sett på som en av de beste kjørebilene på markedet.

Les også DNs test av BMW M3: Knivskarp BMW

Tesla Model 3 performance skal gjøre null til 96 km/t (60 mph) på 3,5 sekunder, ha en toppfart på 250 km/t og en rekkevidde på 500 kilometer, heter det i en Twitter-melding fra sjefen.

Dobbeltmotor

For den mer «normale» firehjulsdrevne modellen skal akselerasjonen gå på ett sekund mer, mens toppfarten er oppgitt til 225 km/t. Rekkevidden er den samme. Pristillegget for dual-motor-versjonen er 5000 dollar.

Musk hevder den ene motoren er optimalisert for kraft, og den andre for rekkevidde, og at bilen skal kunne kjøre selv om en av motorene ikke virker.

Model 3 er allerede lansert i USA, mens resten av verden skal få biler i 2019. Hvor mange nordmenn som venter på denne bilen, har aldri Tesla villet røpe, men det er antagelig mange tusen nordmenn som bestilte bilen da den ble lansert for over to år siden. (Vilkår)

– Selve rosinen i pølsen
Porsche Cayenne Turbo er helt ny under skallet. Det ser bare ikke slik ut.
02:02
Publisert: