De siste fem årene er det registrert mer enn 22.000 Teslaer i Norge. Den største veksten skjedde i fjor, da hele 8460 biler ble registrert i Norge. Dette har ført til økt press på service og verkstedkapasiteten har vært sprengt for noen av Teslas servicepunkter.

Bergensavisen skrev tidligere i februar om frustrerte Tesla-eiere i Bergen som har hatt bilen stående ved verkstedet på Kokstad i seks uker. På elbilforum har det også vært misnøye med økende servicetider og dårlige tilbakemeldinger.

«Jeg forstår ikke hva Tesla driver med! At jeg som kunde blir forbannet kan de sikkert leve med, men det var ikke irritasjon og frustrasjon jeg bestilte når jeg kjøpte ny bil!» skriver en Tesla-kunde.

«Fortsetter de sånn er Tesla toast når de andre får opp dampen og kommer ut med skikkelige modeller» skriver en annen.

Øker drastisk

Nå øker selskapet servicekapasiteten i Norge.

– Tesla ønsker å dele hvilke grep vi gjennomfører i år for å drastisk øke servicekapasiteten vår og sikre at vi leverer en ypperlig serviceopplevelse til enhver tid. Vi er klare over at det nylig er blitt lengre ventetid for å få service ved noen av våre lokasjoner, og synes det er beklagelig. Den gode nyheten er at alle grepene allerede er satt i gang, med solid støtte fra Tesla-teamet i Norge og globalt, skriver Even Sandvold Roland i en epost til DN.

– Kommer dette som følge av de frustrerte eierne Bergensavisen har snakket med?

– Dette har vært planlagt lenge, og flere av tiltakene er allerede godt på vei. Vi jobber med skalering, og rekruttering og eiendom tar tid, skriver Sandvold Roland.

Tesla har i dag 11 servicesentre i Norge ifølge egne nettsider. Dette utvides med et stort nytt servicesenter utenfor Oslo, som etter det DN erfarer vil åpne før sommeren.

– Det vil øke fotavtrykket vårt med over 150 prosent i regionen. Vi kommer også til å utvide servicesenteret vårt i Bergen, sier Sandvold Roland.

Dobler bemanningen

Tesla skal også oppskalere sine eksisterende sentre i Norge.

– Vi skal ansette mer enn 300 nye servicemedarbeidere i Norge i 2018, hvilket vil gi en ytterligere forbedring i servicekapasiteten vår. Vi dobler gradvis bemanningen og timeplanene ved våre hovedlokasjoner i Norge, hvilket vil gi lengre åpningstider og større evne til å betjene kunder, sier Sandvold Roland.

På plassen foran Tesla på fjorårets registreringsstatistikk lå Skoda. Merket har til sammenligning 58 serviceverksteder på sine nettsider. Skoda har riktignok en større stall av biler på det norske markedet, og kan ikke direkte sammenlignes.

Teslas modeller har den spesielle egenskapen at man ikke nødvendigvis trenger å komme på verksted for å reparere bilen.

– 70 prosent av reparasjoner krever ikke at kunden kommer inn til et servicesenter. Så langt har vi 14 Mobile Service-kjøretøy på veien. Vi er i ferd med å hurtig rulle ut Remote Diagnostics og trådløse servicefunksjoner som vil ytterligere redusere behovet for at kunden må besøke et servicesenter, skriver Sandvold Roland.

Model 3 i 2019

Utvidelsen skjer før Teslas «folkebil» Model 3 kommer til landet. Tesla har hevdet at bilen skal lanseres på det internasjonale markedet i andre halvår. Norske kunder som DN har vært i kontakt med har derimot fått beskjed om at leveringen er endret fra sent 2018 til tidlig 2019.

Da Elon Musk la frem årsresultatet i starten av februar, ble målet om 5000 produserte biler i uken forskjøvet med seks måneder, og skal etter planen inntre i andre kvartal i år.

Hvor mange nordmenn som har bestilt bilen, vil ikke Tesla gå ut med.(Vilkår)

Her er Jaguar I-Pace
DN har kjørt Jaguars første elektriske bil I-Pace, og bilen viser lovende takter.
01:21
Publisert: