Rett over påske skulle elbilprodusenten Tesla møte 37 kunder i retten. Kundene krevde prisavslag eller erstatning for mangler ved bilkjøp.

Saken går på modellen Tesla P85D som kom i 2015 og ble markedsført med 700 hestekrefter. Det viste seg at bilen ikke klarte å levere alle disse hestekrefter på samme tid, og eierne mener dermed at de ikke har fått hva de er blitt lovet.

Saken er nå borte fra Oslo Tingretts berammingslister, og flere av Tesla-eierne som saksøkte Tesla bekrefter overfor DN at saken nå er løst.

Forlik i 2016

I desember 2016 ble Tesla Motors Norway enig med 133 kunder som saksøkte selskapet fordi de mente bilen av typen Model S P85D ikke hadde de ytelsene som Tesla hadde markedsført bilen med.

Disse kundene fikk i et forlik 65.000 kroner i kontantbeløp, eller en kombinasjon av kontantbeløp, oppgraderinger av bilen eller forskjellige utstyrspakker.

Om dette er utfallet også denne gangen, vil ikke partene ut med.

– Kan du si noe om forliket?

– Nei, jeg kan ikke si noe om det er et forlik, sier en ordknapp advokat Stephan Lange Jervell, som representerer Tesla Motors Norway.

Hos motparten er det heller ikke spesielt mye informasjon å få.

– Jeg har ingen myndighet til å uttale meg om saken. Du må snakke med min kollega, sier advokatfullmektig Lars Killengreen i advokatfirmaet CLP, som representerer Tesla-kundene.

– Men saken er løst?

– Ja, saken er løst, sier Killengreen.

– Er det svaret jeg vil få fra alle?

– Vi er blitt enige om kommunikasjonen, sier Killengreen.

Hans kollega, advokat Tore Stønjum skriver dette i en epost til DN:

– Jeg kan bekrefte at saken er løst. For øvrig har jeg ingen kommentar.

Nok en rettssak

Tesla er likevel ikke ferdig med kunder som mener at de ikke har fått bilen de trodde de kjøpte. Til sommeren er det berammet en ny rettssak i Oslo tingrett, der ytterligere 79 Tesla-kunder har saksøkt Tesla med «krav om prisavslag etter påstått mangelfull markedsføring».

– Det er samme type sak som endte med forlik sist. Det går på bileffekten og feil i markedsføringen og salgsprosessen. Men jeg vil ikke gå noe nærmere inn på beløp, sa advokat Christoffer A. Falkeid i Advokatene Lea, Haavik, Helland og Falkeid til DN da denne saken ble kjent i januar i år.

– Hva med den kommende rettssaken som er berammet i juni, blir det noen løsning der?

– Det får vi se på, svarer Stephan Lange Jervell i Tesla.

Investor og milliardær Jens Ulltveit-Moe er en av Tesla-eierne som står bak søksmålet som ennå ikke er avklart.

– Jeg synes Tesla er helt super. Det er den fineste bilen jeg har hatt. Det jeg ikke er så fornøyd med er at de spesifiserte en bil med voldsomme hestekrefter og akselerasjon som den ikke har, fordi batteriene ikke gir nok kraft. Da synes jeg det er greit med et gruppesøksmål for å rette det opp, sa Ulltveit-Moe til DN i januar. (Vilkår)

Her er grunnen til at elbilene lar vente på seg
Volkswagen venter til 2020 med neste elbil, men viser i mellomtiden en uten ratt og pedaler.
02:06
Publisert: