Tirsdag denne uken ble det registrert 286 nye Teslaer i Norge. Det er 19 flere biler enn hva bilmerket Jaguar har klart å registrere i hele år, og den beste dagen for det amerikanske elbilmerket noensinne.

Dagen før, altså mandag den 18. desember, ble det registrert 266 biler fra Tesla. Det viser tall fra Lasse Edvardsens nettside teslastats.no som fortløpende oppdateres mot motorvognregisteret.

Tesla er kjent for å maksimere registreringer og leveringer i slutten av kvartalene, ettersom dette har klar innvirkning på aksjekursen i selskapet.

Dobler rekorden

På den offisielle registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken, er det til og med 17. desember registrert 7351 Teslaer. Det er en økning fra året før på 139 prosent, og tallene for denne uken er ikke medberegnet. Mye tyder dermed på at Tesla klarer å doble tallene fra sin egen årsrekord i 2014 på 4042 biler. Til sammen er det registrert omkring 21.500 nye Teslaer på norske veier etter debuten med Model S i 2012.

I Teslas kvartalsrapport fra tredje kvartal hevdet selskapet at det var i rute til å levere 100.000 biler i 2017, noe som er en økning på 30 prosent fra året før.

«I løpet av Q3 mottok vi rekordmange ordre på Model S og Model X, noe som setter scenen for det som skal bli ny leveringsrekord av disse kjøretøyene i Q4» skrev Tesla i kvartalsrapporten.

Da kvartalsresultatet ble lagt frem stupte aksjekursen med over fem prosent ettersom selskapet leverte dårligere enn forventet, spesielt av den nye Model 3 som skal gjøre selskapets teknologi tilgjengelig for de store massene. Målet var å produsere 1500 av disse i tredje kvartal, mens fasiten kun endte på 222 biler.

Model X mest populær

DN har ikke lykkes med å få en kommentar fra Tesla, men da septembertallene ble omtalt skrev Teslas norske kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland dette til DN:

– Vi er glade for å se at både interessen for og kunnskapen om elektriske biler vokser raskt i Norge. Solid rekkevidde, praktiske løsninger og høy sikkerhet gjør at stadig flere velger Model S og Model X. Model S er tilgjengelig med opptil 632 kilometer rekkevidde (NEDC), mens Model X har hengerfeste og kan konfigureres med sitteplass for opptil syv voksne.

Hittil i år er det Model X som er den mest populære modellen fra Tesla med over 4000 registreringer, omkring 1000 mer enn Model S. Suven Model X har en startpris på 670.000 kroner for det minste batteriet. Toppmodellen koster godt over 1,1 millioner kroner.

Neste år kommer ikke bare Tesla Model 3 til Norge, men også en rekke konkurrenter, den første, Jaguar I-Pace, debuterer i mars.(Vilkår)

Åpner falkevingedørene 30 centimeter fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert: