I fjor sommer fikk selskapet bøtter av kritikk for sprengt verkstedkapasitet og månedsvis med venting for frustrerte Tesla-eiere. Nå sier Tesla at servicekapasiteten er rustet kraftig opp rett før Model 3 kommer til Norge i februar.

– Vi har jobbet hardt for å oppnå en betydelig forbedring av servicekapasiteten vår, og det gir Tesla-eiere over hele landet en bedre kundeopplevelse, lover Dag Rune Rensmoen, regionsjef for service i Norge.

Tesla opplyser til DN at den norske avdelingen har ansatt mer enn 360 nye kolleger på serviceteamet i 2018, det er en dobling av avdelingens størrelse. På enkelte av servicesentrene kjøres det to skift, som gir lengre åpningstid for kundene og flere reparerte biler.

– Hva er ventetiden for service nå?

– Det varierer etter hva slags jobb og hvor det er snakk om, sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef for Tesla i Norge.

– Men har det blitt bedre siden i sommer?

– Det går riktig vei. Vi mener vi har på plass et godt team og en god plan for å få det til, sier han.

I sommer sto det en rekke Teslaer på Karihaugen i Oslo og ventet på verkstedtime. Anlegget på Karihaugen er nå i drift, men ikke på full kapasitet ennå, opplyser Teslas informasjonssjef.
I sommer sto det en rekke Teslaer på Karihaugen i Oslo og ventet på verkstedtime. Anlegget på Karihaugen er nå i drift, men ikke på full kapasitet ennå, opplyser Teslas informasjonssjef. (Foto: Fartein Rudjord)

Styreleder for Tesla Owners Club Norway, Satheesh Varadharajan, sier at det fortsatt er noen små utfordringer med ventetider, men at det er blitt betydelig bedre siden den verste perioden i fjor.

– Folk glemmer at samtidig har antall biler på veiene økt betydelig, og for noen kan det virke som at det fortsatt er problemer med kapasitet og verkstedtjenester, skriver Varadharajan i en tekstmelding til DN.

Han mener Tesla fortsatt har litt å gå på og at selskapet er klar over det.

– Det er uansett imponerende hva de har fått til på kort tid. Med Model 3 på trappene har vi alle en spennende tid i møte, skriver han.

Rullende verksted

Tesla tilbyr også såkalt «Mobile Service», som innebærer at service utføres av teknikere som reiser til kundens hjem eller arbeidssted.

– Vi startet med dette i sommer etter dialog med Statens vegvesen og har fått til en løsning med enklere kjøretøyinspeksjoner og reparasjoner innenfor dagens regelverk. I tillegg har vi fått i gang et pilotprogram på full mobile service for et utvalg av biler, sier Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland.

Tesla håper på fremtidige regelendringer i lovverket som skal gjøre dette lettere.

– Om lag 80 prosent av reparasjonene på våre biler kan gjøres utenfor et servicesenter. Dette er en viktig del av vår strategi globalt, og noe også kundene ønsker, sier Even Sandvold Roland.

Nye servicesentre

På Teslas nettsider opplyses det at det finnes 13 servicesentre i Norge. I løpet av året skal det bli flere.

– Vi har signert kontrakter for eiendom til nye servicesentre i Åsane og Sarpsborg, og jobber for å få dem i drift så fort som mulig. Vi kommer også til å utvide servicesenteret vårt i Stavanger, skriver Sandvold Roland i en epost.

– Vi vil fortsette å vokse i et hurtig tempo i 2019, og ser stadig etter nye kolleger til serviceteamet vårt, sier servicesjef Rensmoen.

Nå har Tesla 72 ledige stillinger liggende ute på Finn.no. Flesteparten av disse er serviceteknikere.

På ulike Tesla-forum på nettet skrives det fremdeles om lange ventelister for service og garantiutbedringer. Noen spør seg om hvordan dette vil gå når en ny modell nå kommer på markedet.

«Jeg kan ikke skjønne at dette kan ende i noe annet en total kollaps», skriver en Tesla-eier på elbilforum.

–Vi er klare for å levere Model 3, og gleder oss til de første kundebilene kommer i februar, sier Sandvold Roland.

Totalt er det registrert over 30.000 Tesla på det norske markedet, men det er et tall som vil stige kraftig når den billigere Model 3 begynner å leveres til kunder fra februar. Hvor mange som da kommer til Norge, vil ikke Tesla ut med.

Tar nordmenn opp dyre lån for å konkurrere med naboens Tesla? Hør siste episode av Finansredaksjonen her:

DN skal kjøre Tesla Model 3 neste uke, følg med for våre førsteinntrykk.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her blir den folkelige Tesla Model 3 vist frem for første gang på norsk jord. Én ting vekker bekymring
02:21
Publisert: