Tesla solgte 20.636 biler i Norge i 2021, og endte dermed opp som Norges mest solgte bilmerke. Det er et kraftig hopp fra 2020, da Tesla leverte 8730 biler, og ikke hadde noen ferske nyheter.

Sammenlignet med året før, doblet omsetningen seg til 12,16 milliarder norske kroner. Det er rekord, og høyere enn i forrige toppår for den amerikanske elbilprodusenten, som var 2019. Også driftsresultatet doblet seg fra året før, og endte i 2021 opp på 182 millioner kroner. Det var bransjenettstedet Bilbransje24 som omtalte regnskapet først.

Den rimeligste modellen, Model 3, var bestselgeren i Norge og sto for 12.261 leverte biler, mens nyheten Model Y som debuterte i fjor høst ble det levert 8227 eksemplarer av.

I årsrapporten heter det at gruppen venter en årlig vekst i utlevering av kjøretøy på i snitt 50 prosent. Samtidig påpekes det at Teslas fabrikker ikke har gått på full kapasitet grunnet begrensninger i leveringer fra underleverandører. Dette ventes å fortsette gjennom hele 2022.

Bil med Embret: – Etter min mening det beste Tesla-kjøpet du kan gjøre
Tesla Model Y Performance har kommet til landet.
01:13
Publisert:

Hittil i år er det registrert litt over 6000 Teslaer i Norge, noe som gir bilmerket en markedsandel på ti prosent. Det er 22 prosent flere registreringer enn i samme periode i 2021, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.